Kulinarika
 

Cheesecake kuhanček brez peke

31. 12. 2018; 12.11
Avtor: PR
torta-kuhancek-full-1

Torta - kuhano vino foto: Promocijski material

V zimskih dneh tudi vi ne morete brez kuhanega vina? Pripravite ga v obliki torte!

Simpatična Tjaša in Blaž iz dvojca Midva kuhava, ki sta pred časom postala tudi Mercatorjeva #Blogomana sta pripravila pravo poslastico za vse ljubitelje aromatične zimske pijače in sladic. Mi jo bomo med prazničnimi dnevi prav zagotovo preizkusili, brez dvoma pa bodo navdušeni tudi vaši gostje. Pa še recept je povsem enostaven!

Piškotno dno:


200 g spekulas piškotov
50 g masla
Aromatična krema:
250 ml sladke smetane
500 g maskarponeja
100 g marmelade eko pulpa sliva praznična
2 žlici sladkorja v prahu
5 listov želatine
0,5 žličke cimeta
Žele iz kuhanega vina:
300 ml rdečega kuhanega vina (KLIK za recept)
4 listi želatine
sladkor po okusu

Piškotno dno:
Maslo stopi nad nizkim ognjem ali v mikrovalovni pečici in ga prelij čez piškote, ki jih prej kruto zdrobiš do drobnega. Midva jih najraje premlativa z valjarjem. Obroč za torte nastavi na premer 24 cm in ga postavi na tortni podstavek. Namočene piškote pritisni ob dno obroča in ga poravnaj. Po notranji strani obroča namesti acetatno folijo. Če ti nagaja, jo lahko na stene obroča zalepiš z malo vode ali kreme.

Torta - kuhano vino foto: Promocijski material



Krema:
Sladko smetano veselo stepi do čvrstega. K maskarponeju vmešaj marmelado in cimet, sladkaj pa po okusu. Želatino potunkaj v hladno vodo in počakaj, da nabrekne. Ožemi jo in vrzi v kozico, ki jo postaviš nad nizek ogenj. Pridno mešaj, dokler se želatina popolnoma ne raztopi. Z električnim mešalnikom primešaj želatino k maskarponejevi zmesi, na koncu pa nežno s spatulo še stepeno smetano. Dobljeno kremo vlij na piškotno podlago v tortnem obroču, nato pa nastajajočo tortico postavi v hladilnik.

Žele iz kuhanega vina:
Kuhančka segrej in ga sladkaj po okusu. Ne okušaj ga preveč, da se ti ne prične vrteti! Želatino namoči v hladni vodi, počakaj, da nabrekne, potem pa jo ožemi in vrzi v vroče kuhano vino. Nad srednjim ognjem mešaj, da se želatina popolnoma raztopi, nato pa piskrček odstavi. Zdaj se mora kuhanček dodobra ohladiti, toliko, da se že skoraj zgosti, nakar ga zliješ čez strjeno plast kreme.

Torto pustiš počivati čez noč, potem pa 'Voila' že je pripravljena, da jo pokusiš.

prejšnji članek
Ledena predstava, ki je ne gre zamuditi
Svet slavnih
Ledena predstava, ki je ne gre zamuditi
naslednji članek
Salome presenetila z iskrenim zapisom
Svet slavnih
Salome presenetila z iskrenim zapisom

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.