Da bo vaše testo videti, kot bi ga izdelal izkušen kuharski mojster, sledite naslednjim korakom:
- Še preden boste pričeli z delom, naj vam misli odromajo k sestavinam. Jajca in maslo tako že poprej vzemite iz hladilnika. Naj počivajo nekaj časa na sobni temperaturi, preden jih boste zmešali z ostalimi sestavinami.
- Uporabite prekuhano vodo, saj klorirana voda oslabi delovanje kvasa. Pomembno je tudi, da voda ni hladna, saj se škrob v mrzli vodi slabo topi.
- Moko presejte!
- Se pri peki ravnate po načelu: bolje malo več, kot premalo? Zavrzite to misel, ko beseda nanese na pecilni prašek in kvas. Če boste z omenjenima sestavinama pretiravali, se zlahka zgodi, da bo testo prekomerno naraslo in vas razžalostilo z razpokami.
- Dlje kot bo testo vzhajalo, bolj bo okusno. Če vzhaja premalo časa, boste zaznali neprijeten okus po kvasu. A tudi tukaj ne gre pretiravati, če je testo preveč vzhajano, se bo zvrnilo samo vase.
- Držite se tega, da testo vedno položite v že ogreto pečico. Potem, ko nastavite ustrezno temperaturo, počakajte 10 do 15 minut - nikar ne prehitevajte peke s predčasno namestitvijo v hladno pečico, saj boste zgolj poslabšali kvaliteto končnega izdelka.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.