Kulinarika
 

Kako pospešiti zorenje avokada?

24. 2. 2024; 13.00
Avtor: V.M.
avokado

V trgovinah prodajajo nezrele sadeže, ker zreli plodovi niso trajni. foto: Pexels

Ne jezite se, če so na trgovskih policah na voljo le nezreli sadeži avokada. Zorenje lahko doma pospešite. Kako? Pa kar preverimo …

Ste v trgovini kupili nezrel avokado? Ker je takšen sadež trd in nič kaj prijetnega okusa, je potrebno počakati, da dozori. Najbrž ste ugotovili, da slednje traja kar dolgo časa, zlasti, če ste avokado shranili v hladilniku in ga za namenček pustili v plastični vrečki. Napaka, že na sobni temperaturi bo namreč dozorel šele v približno petih dneh.

Mehki plodovi niso trajni, zato avokado obirajo v nezrelem stanju. foto: Pexels

Kako torej pospešiti zorenje za nekaj dni? Avokado shranite v papirnato vrečko, v katero priložite tudi zrelo banano in/ali jabolko, nato pa vse skupaj zatesnite in postavite na sobno temperaturo. Če boste imeli srečo, bodo sadeži mehki že po enem dnevu, običajno pa se s pospešitvijo zorenja omehčajo po dveh do treh dneh.

V kolikor zrelega avokada ne boste porabili isti dan, ga je potrebno shraniti v hladilnik, kjer bo primeren za uživanje do treh dni.

Avokado bo na sobni temperaturi dozorel v roku petih dni. foto: Pexels

Zorenje lahko pospešite s pomočjo banane. foto: Pexels

prejšnji članek
Uh, ta zgaga: Kako pogasiti kislino?
Zdravje
Uh, ta zgaga: Kako pogasiti kislino?
naslednji članek
Irena Shyama Hlebš obiskala svojo drugo domovino
Svet slavnih
Irena Shyama Hlebš obiskala svojo drugo domovino

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.