Si včasih želite v kuhinji ravno pravšnjo mero eksperimentiranja, ki pa ne vzame veliko časa? Potem svoje najdražje presenetite s polnjenimi paprikami, ki jih pripravite malce drugače!
In zakaj recept obožujemo mi? Ker paprike lahko nadevate tudi s popečenim piščancem ali ribjimi fileji in tako navdušite tudi ljubitelje mesa in morskih dobrot.
Nasvet: uporabite riž Natureta Parboiled, ki ima čvrsta zrna, ki se med kuhanjem ne sprimejo in ne razkuhajo.
Sestavine:
4 rumene paprike (za polnjenje)
1 rdeča paprika
1 zelena paprika
240 g riža parboiled Natureta
1 kozarec čičerke Eta
1 bučka
5 kosov suhega paradižnika
pol čebule
2 stroka česa
1-2 dcl belega vina (ali jušne osnove)
4 žlice rdečega pesta
sol in poper
mediteranske začimbe (bazilika, rožmarin, origano …)
parmezan
Postopek:
Na vročem olivnem olju prepražimo čebulo in česen, dodamo na kocke narezano bučko ter paprike (zeleno in rdečo) in dušimo približno pet minut.
Dodamo riž Natureta Parboiled, ki smo ga predhodno sprali s hladno vodo, čičerko, štiri žlice rdečega pesta in suhe paradižnike. Zalijemo z vinom oz. jušno osnovo. Začinimo po okusu in kuhamo, dokler ni riž kuhan na ¾ (na zob). Na koncu dodamo še malo parmezana.
Paprike prepolovimo, očistimo in nadevamo z rižoto. Postavimo jih v pečico, ki smo jo predhodno segreli na 160 stopinj Celzija. Pečemo približno eno uro.
Pa dober tek!
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.