Kulinarika
 

Ideja za praznično večerjo: Puranja rulada

21. 12. 2017; 13.00
Avtor: Revija Maja
božič, božična večerja

foto: Profimedia

Recept je pripravila zmagovalka Masterchefa Sara Rutar.

Puranja rulada v pršutovi srajčki, z omako iz tartufate
Sestavine:
4 veliki puranji zrezki
200 g rikote
drobnjak
100 g naribane mocarele
sol
10 rezin pršuta

Sestavine za omako:
200 g tartufate
100 g sira maskarpone
sol in poper (po potrebi)

foto: Revija Maja

Sestavine za prilogo:
100 g riža basmati
sol
janeževa zvezda
jasminov cvet (čaj)

Priprava:
1. Na alufolijo razporedimo rezine pršuta. Nanje postavimo puranje zrezke tako, da jih bomo lahko zavili v rulado.
2. Nadev pripravimo tako, da zmešamo rikoto, sol, poper, drobnjak in ga namažemo čez zrezke, nato pa po vrhu posujemo še koščke mocarele.
3. Tesno zavijemo v rulado in stisnemo z alufolijo. Položimo na pekač in pečemo v pečici na 180 stopinjah vsaj 40 minut.
4. Pustimo, da se rulada ohladi. Prednost takega načina priprave je, da lahko rulado pripravimo vnaprej. Pred serviranjem jo popečemo v ponvi, da pršut dobi lepo barvo.

Priprava omake:
V ponvi segrejemo tartufato z maskarponejem. Po potrebi solimo in popramo in nato prelijemo čez rulado. Ali pa omako prelijemo v posodico, da si jo vsak gost postreže sam.
Priprava riža:
V loncu najprej popražimo riž na žlici olivnega olja, nato ga prelijemo z vodo v razmerju, ki je napisano na embalaži. Dodamo janeževo zvezdo, ščep soli ter cvet ali dva jasminovega čaja. Preden se vsa voda pokuha, ugasnemo plin, pokrijemo lonec in pustimo, da se riž do konca skuha. Postrežemo ga zraven rulade.

prejšnji članek
Kmalu: Najboljša zabava v Zagorju!
Svet slavnih
Kmalu: Najboljša zabava v Zagorju!
naslednji članek
FOTO: Meghan Markle že v Buckinghamski palači
Svet slavnih
FOTO: Meghan Markle že v Buckinghamski palači
#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.