Na tedenski ravni lahko zdrav človek zaužije od tri do pet jajc. foto: Pixabay
Trdo kuhana jajca lahko pripravite tudi v pečici. Ste to vedeli? Najbrž ne, zato le berite dalje. Pravzaprav gre za idejo, ki obrodi precej boljše rezultate od kuhanja na klasičen način. Običajno jajca previdno zložimo v posodo in prelijemo z vodo, a kaj ko med kuhanjem pogosto popokajo, zlasti če smo se lotili priprave večjega števila. Da bi se slednjemu izognili, ravnajte takole …
V pekač z vdolbinicami, torej v tistega v katerem pripravljate mafine, položite sveža jajca. Nato vse skupaj za pol ure postavite v pečico, ogreto na 160 stopinj Celzija. Po pretečenem času jajčka vzemite iz pekača in jih za deset minut položite v ledeno kopel.
Sedaj pa se vam poraja vrsto vprašanj, kajne?
- Ali lupina pri peki poči? Ne.
- Se jajca zažgejo? Ne.
- Ali lupina spremeni barvo? Ne. Lahko pa se pojavijo rjave pike, ki izginejo, ko boste jajca potopili v hladno vodo.
- Kaj pa sam okus, je drugačen, neprijeten? Ne.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.