Kulinarika
 

Trik: Trdo kuhana jajca iz pečice

28. 3. 2018; 13.00
Avtor: V. M.
jajca222

Na tedenski ravni lahko zdrav človek zaužije od tri do pet jajc. foto: Pixabay

Pred vami je fantastična ideja, ki vam bo dobro služila v primerih, ko morate skuhati večje število jajc.

Trdo kuhana jajca lahko pripravite tudi v pečici. Ste to vedeli? Najbrž ne, zato le berite dalje. Pravzaprav gre za idejo, ki obrodi precej boljše rezultate od kuhanja na klasičen način. Običajno jajca previdno zložimo v posodo in prelijemo z vodo, a kaj ko med kuhanjem pogosto popokajo, zlasti če smo se lotili priprave večjega števila. Da bi se slednjemu izognili, ravnajte takole …

V pekač z vdolbinicami, torej v tistega v katerem pripravljate mafine, položite sveža jajca. Nato vse skupaj za pol ure postavite v pečico, ogreto na 160 stopinj Celzija. Po pretečenem času jajčka vzemite iz pekača in jih za deset minut položite v ledeno kopel.

Sedaj pa se vam poraja vrsto vprašanj, kajne?

- Ali lupina pri peki poči? Ne.

- Se jajca zažgejo? Ne.

- Ali lupina spremeni barvo? Ne. Lahko pa se pojavijo rjave pike, ki izginejo, ko boste jajca potopili v hladno vodo.

- Kaj pa sam okus, je drugačen, neprijeten? Ne.

prejšnji članek
Vas boli zob? Naredite to!
Zdravje
Vas boli zob? Naredite to!
naslednji članek
Se kaj plete med Domnom Valičem in Injo Zalta?
Svet slavnih
Se kaj plete med Domnom Valičem in Injo Zalta?

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.