stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Presenetiti z okusnimi ribami

14. 6. 2023; 01.00
Avtor: M. S., Maja
ribe
Med sladkovodnimi ribami iz naših potokov je zagotovo najbolj čislana in priljubljena postrv. Ste za to, da zadiši po pečeni postrvi na žaru?

Na žaru

Sestavine za 4 osebe:
4 postrvi
4 krompirji (po 250 g)
500 g skute s smetano
2 bio limoni
sol, poper
4 stroki česna
8 vejic timijana
1 žlica olivnega olja
½ šopka drobnjaka

Priprava:

1. Krompir umijemo, vsak gomolj nekajkrat prebodemo z vilicami in zavijemo v folijo. Položimo na vročo rešetko in eno uro pečemo.

2. Skuto zmešamo z nastrgano limonino lupino, soljo in poprom.

3. Postrvi splaknemo z mrzlo vodo, osušimo, solimo in popramo z vseh strani. Česen olupimo in prav tako kot limono narežemo na rezine. Z rezinami česna in limone napolnimo trebuhe postrvi, dodamo še vejici timijana.

4. Postrvi prevežemo s kuhinjsko vrvico in vstavimo v poseben pripomoček za peko rib na žaru. Pečemo in med peko večkrat obrnemo.

5. Iz folije vzamemo krompir, vsak gomolj po dolgem prerežemo, napolnimo s skuto, pokapljamo z olivnim oljem in potresemo z drobnjakom. Postrežemo s pečenimi postrvmi.

prejšnji članek
TEST: Ste odvisni od všečkov?
Zdravje
TEST: Ste odvisni od všečkov?
naslednji članek
Piknik pod klobuki: Kaj se je dogajalo, kdo je blestel?
Resničnostni šovi
Piknik pod klobuki: Kaj se je dogajalo, kdo je blestel?