Kulinarika
 

Kako presenetiti z okusnimi ribami?

1. 8. 2024; 13.00
Avtor: M. S., Maja
ribe
Med sladkovodnimi ribami iz naših potokov je zagotovo najbolj čislana in priljubljena postrv. Ste za to, da zadiši po pečeni postrvi na žaru?

Na žaru

Sestavine za 4 osebe:
4 postrvi
4 krompirji (po 250 g)
500 g skute s smetano
2 bio limoni
sol, poper
4 stroki česna
8 vejic timijana
1 žlica olivnega olja
½ šopka drobnjaka

Priprava:

1. Krompir umijemo, vsak gomolj nekajkrat prebodemo z vilicami in zavijemo v folijo. Položimo na vročo rešetko in eno uro pečemo.

2. Skuto zmešamo z nastrgano limonino lupino, soljo in poprom.

3. Postrvi splaknemo z mrzlo vodo, osušimo, solimo in popramo z vseh strani. Česen olupimo in prav tako kot limono narežemo na rezine. Z rezinami česna in limone napolnimo trebuhe postrvi, dodamo še vejici timijana.

4. Postrvi prevežemo s kuhinjsko vrvico in vstavimo v poseben pripomoček za peko rib na žaru. Pečemo in med peko večkrat obrnemo.

5. Iz folije vzamemo krompir, vsak gomolj po dolgem prerežemo, napolnimo s skuto, pokapljamo z olivnim oljem in potresemo z drobnjakom. Postrežemo s pečenimi postrvmi.

prejšnji članek
Luka Basi in Nastja Gabor delila prelepe poročne fotografije
Svet slavnih
Luka Basi in Nastja Gabor delila prelepe poročne fotografije
naslednji članek
Magnifico s to potezo razveselil oboževalce
Svet slavnih
Magnifico s to potezo razveselil oboževalce
#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.