Testenine, ki bodo navdušile to jesen foto: Oglasno sporočilo
Tole je namig, kako pripravite mini peresnike Zlato polje, ki bodo navdušili celotno družino!
Tribarvne testenine s hitro omako iz pečenic
Sestavine:
300 g tribarvnih mini peresnikov Zlato polje
2 para pečenic
250 g šampinjonov
1,5 dl rdečega vina (po želji)
650 g paradižnikove omake za testenine
parmezan (nastrgan ali v oblancih), ko postrežemo
Čas priprave: 20 minut
Količina: za 4 osebe
Priprava
1. Klobasam odstranimo kožo. Segrejemo veliko, široko ponev, v katero nadrobimo vsebino klobas (ni nam treba dodajati olja). Pražimo nekaj minut, da meso porjavi in se iz mesa izloči maščoba; temeljito mešamo, da meso razpade na koščke. Dodamo narezane gobe in pražimo še nekaj minut, da se začnejo mehčati. Zdaj po želji prilijemo vino, počakamo, da vre 1 minuto, vmešamo paradižnikovo omako in segrevamo, dokler ne zavre.
2. Medtem po navodilih na zavitku skuhamo testenine, da so al dente, jih odcedimo in stresemo v omako. Temeljito premešamo, da omaka prekrije vse peresnike, je naložimo na krožnike in jo potresemo z malce parmezana.
Nasvet
Če za jed namesto mletega mesa uporabimo dobre klobase, si poenostavimo pripravo, saj nam ni treba dodajati zelišč, začimb in soli. Enako velja za dobre paradižnikove omake.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.