Kulinarika
 

Napaka, ki jo delate pri pripravi piščančjega mesa

7. 1. 2024; 13.00
Avtor: K.M.
piščančja prsa

Piščančja prsa foto: Profimedia

Ko imate dober kos piščančjega mesa, z njim delate tako, da bo ostal najbolj okusen tudi potem, ko ga boste pripravljenega postavili na krožnik.

Kuharski strokovnjaki poudarjajo, da je ena izmed večjih napak ta, da z mesa odstranite kožo. Piščančja prsa so že sama po sebi zelo suh kos mesa, ker v njih ni veliko maščobe. Če boste na njih v času pečenja kožo pustili, vam bo to zagotovilo, da bodo na koncu bolj sočna in hkrati tudi bolj okusna, ker vlaga ne bo popolnoma izparela in bo v mesu zadržala določene okuse. Če kože ne marate, jo na koncu priprave preprosto odstranite in pojejte samo meso.

Ob tem poudarjajo, da bi piščančja prsa, ravno zato, ker so tako suha, morali dati tudi v marinado, saj bi s tem še dodatno dosegli, da v njih ostane vlaga. Marinada pa jim bo seveda dodala že fantastičen okus.

prejšnji članek
Z nočno nego izdatno pospešite proces obnove kože
Moda&Lepota
Z nočno nego izdatno pospešite proces obnove kože
naslednji članek
Tragična smrt igralca filma Vesna
Kultura
Tragična smrt igralca filma Vesna

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.