Aria SF Svet24.si

FOTO in VIDEO: Zagorela superjahta italijanskega ...

pes mačka Svet24.si

Več kot dva milijona ljudi si je ogledalo ta ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

bojan pozar kombi-pl Reporter.si

Pokvarjenost brez primere: maščevalni Bojan ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

britney-spears Odkrito.si

Britney Spears – sinova objavila nazorne video ...

slovenija kosarka reprezentanca Ekipa24.si

Nepričakovano! Košarkarska reprezentanca ostala ...

Trik Jamieja Olivera za popoln krompirček
| V.M.

Trik Jamieja Olivera za popoln krompirček

Pečen krompirček, Profimedia

Znate pripraviti popoln pečen krompirček? Ne? Potem berite dalje … Če pa imate tudi vi kakšen zanimiv nasvet, ga le delite z nami.

Svetovno znani kuhar Jamie Oliver je več let izpopolnjeval recept za pripravo popolnega pečenega krompirčka. Saj veste, takšnega, da bo na zunaj lepo, hrustljavo zapečen, medtem ko notranjost jedca razveseli z mehko, masleno sredico. So se vam pocedile sline? Oh, nam tudi! Dajmo, preverimo skupaj, kaj svetuje slavni Jamie …

Olupljen in narezan krompir najprej 10 minut kuhajte v slani vodi.

Krompir dobro odcedite in ohladite do mlačnega.

Pekač pokapajte z ekstra deviškim oljem ali ga namastite z račjo mastjo in ga za nekaj minut položite v pečico, ogreto na 190 stopinj Celzija.

Sedaj posoljene koščke krompirja denite v ogret pekač, vroča maščoba bo poskrbela, da se bo povrhnjica spremenila v tanek sloj slastne skorjice.


Pri razporeditvi v pekač je dobro, da imate na voljo dovolj veliko površino, po kateri razporedite zgolj en sloj krompirja. Tako boste namreč dosegli, da se bo krompirček enakomerno zapekel.

Krompir pecite 30 minut in vmes krhlje nežno premešajte. V tem času vas bodo razveselili krompirčki z lepo zlato skorjico.

A po Jamijevih navodilih postopek peke še ni končan. Sedaj pekač vzemite iz pečice in krompir s pripomočkom za pripravo pireja nežno 'potapkajte'.

Sedaj sledi dodajanje začimb in arome. Jamie namreč ob koncu priprave osmuka malce rožmarina, ga v skodelici pokapa s kisom in doda nekaj rezin česna. Mešanico nato prelije prek na pol pečenega krompirja, premeša in vse skupaj peče še 25 do 30 minut.