Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Trik Jamieja Olivera za popoln krompirček

4. 8. 2022; 01.00
Avtor: V.M.
krompir pečen

Pečen krompirček foto: Profimedia

Znate pripraviti popoln pečen krompirček? Ne? Potem berite dalje … Če pa imate tudi vi kakšen zanimiv nasvet, ga le delite z nami.

Svetovno znani kuhar Jamie Oliver je več let izpopolnjeval recept za pripravo popolnega pečenega krompirčka. Saj veste, takšnega, da bo na zunaj lepo, hrustljavo zapečen, medtem ko notranjost jedca razveseli z mehko, masleno sredico. So se vam pocedile sline? Oh, nam tudi! Dajmo, preverimo skupaj, kaj svetuje slavni Jamie …

Olupljen in narezan krompir najprej 10 minut kuhajte v slani vodi.

Krompir dobro odcedite in ohladite do mlačnega.

Pekač pokapajte z ekstra deviškim oljem ali ga namastite z račjo mastjo in ga za nekaj minut položite v pečico, ogreto na 190 stopinj Celzija.

Sedaj posoljene koščke krompirja denite v ogret pekač, vroča maščoba bo poskrbela, da se bo povrhnjica spremenila v tanek sloj slastne skorjice.

Pri razporeditvi v pekač je dobro, da imate na voljo dovolj veliko površino, po kateri razporedite zgolj en sloj krompirja. Tako boste namreč dosegli, da se bo krompirček enakomerno zapekel.

Krompir pecite 30 minut in vmes krhlje nežno premešajte. V tem času vas bodo razveselili krompirčki z lepo zlato skorjico.

A po Jamijevih navodilih postopek peke še ni končan. Sedaj pekač vzemite iz pečice in krompir s pripomočkom za pripravo pireja nežno 'potapkajte'.

Sedaj sledi dodajanje začimb in arome. Jamie namreč ob koncu priprave osmuka malce rožmarina, ga v skodelici pokapa s kisom in doda nekaj rezin česna. Mešanico nato prelije prek na pol pečenega krompirja, premeša in vse skupaj peče še 25 do 30 minut.

prejšnji članek
STE PRIPRAVLJENI ZA NAJVEČJI IN NAJGLASNEJŠI AVTOMOBILISTIČNI SPEKTAKEL V SLOVENIJI?
Moda&Lepota
STE PRIPRAVLJENI ZA NAJVEČJI IN NAJGLASNEJŠI AVTOMOBILISTIČNI SPEKTAKEL V SLOVENIJI?
naslednji članek
Filip Kržišnik (F&B Acrobatics) bo postal očka
Svet slavnih
Filip Kržišnik (F&B Acrobatics) bo postal očka