Enako kot topel na kilograme učinkuje tudi doma pripravljen ledeni čaj. foto: Dreamstime
Čaj poljubnega okusa skuhajte tako kot po navadi, dodajte pa eno ali dve čajni vrečki več kot običajno. Topel čaj je bolj polnega okusa kot čaj, ki ga kasneje ohladimo. Preden ga postavite v hladilnik, ga nekoliko ohladite kar na kuhinjskem pultu.
Če čaj postavimo v hladilnik, ko je še zelo vroč, bo kasneje postal moten. Preden ga daste v hladilnik, pa obvezno dodajte tudi sladkor, narezane limone, limete ali nekaj lističev mete z vrta. Če boste čaj sladili z medom, to naredite, ko bo že ohlajen. V hladilniku ga pustite vsaj eno uro, da se okusi povežejo. Preden postrežete, dodajte še led.
foto: Shutterstock
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.