Kulinarika
 

Nasveti za dober domač ledeni čaj

6. 7. 2024; 13.00
Avtor: Revija Liza Maja
Domači ledeni čaj iz citrusov

Enako kot topel na kilograme učinkuje tudi doma pripravljen ledeni čaj. foto: Dreamstime

Če ledenega čaja ne pripravimo pravilno, lahko postane moten.

Čaj poljubnega okusa skuhajte tako kot po navadi, dodajte pa eno ali dve čajni vrečki več kot običajno. Topel čaj je bolj polnega okusa kot čaj, ki ga kasneje ohladimo. Preden ga postavite v hladilnik, ga nekoliko ohladite kar na kuhinjskem pultu.

Če čaj postavimo v hladilnik, ko je še zelo vroč, bo kasneje postal moten. Preden ga daste v hladilnik, pa obvezno dodajte tudi sladkor, narezane limone, limete ali nekaj lističev mete z vrta. Če boste čaj sladili z medom, to naredite, ko bo že ohlajen. V hladilniku ga pustite vsaj eno uro, da se okusi povežejo. Preden postrežete, dodajte še led.

foto: Shutterstock

prejšnji članek
Trik: Brez truda očistite zažgano jed iz posode
Življenjski slog
Trik: Brez truda očistite zažgano jed iz posode
naslednji članek
Znano, kaj bo po odhodu s televizije POP TV počela Urška Šestan
Svet slavnih
Znano, kaj bo po odhodu s televizije POP TV počela Urška Šestan

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.