utopitev, roka Svet24.si

15-letnik med plavanjem izginil pod gladino, ...

mejni prehod, dragonja, turisti Svet24.si

Ljubljančanka zase in mladoletnega sina na meji ...

tonin-novak-ljudmila_bobo Reporter.si

V NSI panika zaradi padca v anketah, nekateri bi ...

ljubljana, epidemija, koronavirus, covid-19, zaščitne maske Svet24.si

Alojz Ihan s tesnobo pričakuje jesen. Kdaj se bo ...

20200923-01026932 Necenzurirano

Koliko milijonov za blato in koliko za Vizjakove ...

Clipboard02 Odkrito.si

MARJAN NOVINA: "Moj ni dolg, je pa majhen"

bruno (2) Njena.si

MasterChef: Bruno bo z nagrado obdaril tudi Žiga

Nasveti za dober domač ledeni čaj
| Revija Liza Maja

Nasveti za dober domač ledeni čaj

Enako kot topel na kilograme učinkuje tudi doma pripravljen ledeni čaj., dreamstime

Če ledenega čaja ne pripravimo pravilno, lahko postane moten.

Čaj poljubnega okusa skuhajte tako kot po navadi, dodajte pa eno ali dve čajni vrečki več kot običajno. Topel čaj je bolj polnega okusa kot čaj, ki ga kasneje ohladimo. Preden ga postavite v hladilnik, ga nekoliko ohladite kar na kuhinjskem pultu.

Če čaj postavimo v hladilnik, ko je še zelo vroč, bo kasneje postal moten. Preden ga daste v hladilnik, pa obvezno dodajte tudi sladkor, narezane limone, limete ali nekaj lističev mete z vrta. Če boste čaj sladili z medom, to naredite, ko bo že ohlajen. V hladilniku ga pustite vsaj eno uro, da se okusi povežejo. Preden postrežete, dodajte še led.