Gratinirane breskve z robidami foto: profimedia
Uporabimo velike, zrele breskve, ki imajo dovolj prostora za nadev.
Sestavine:
Priprava:
Segrejemo žar. Breskve razpolovimo in odstranimo pečke. Odrežemo delčke zaobljenih strani breskev, tako da se ne zibajo, ampak trdno stojijo na površini.
Obrezane površine premažemo z limoninem sokom in preložimo breskve v plitvo ognjevarno posodo. Pečemo 2 minuti. Odstavimo, vendar pustimo žar vključen.
S kavno žličko napolnimo breskove polovice s sladoledom, zlasti na sredini. Dodamo robide, ki jih nežno potisnemo v sladoled.
Nadevane breskve potresemo s sladkorjem muscovado in jih postavimo nazaj pod vroč žar za 1-2 minuti, da se sladkor stopi, sladoled pa se šele začenja topiti. Postrežemo takoj!
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.