Kulinarika
 

Gratinirane breskve z robidami

3. 7. 2024; 13.00
Avtor: njena.si
Gratinirane breskve z robidami

Gratinirane breskve z robidami foto: profimedia

Okusna in preprosta sladica, v kateri se prepletejo okusi breskev, robid in sladoleda.

Uporabimo velike, zrele breskve, ki imajo dovolj prostora za nadev.

Sestavine:

  • 4 velike breskve
  • 1 jedilna žlica limoninega soka
  • 120 ml globoko zamrznjenega vanilijevega sladoleda
  • 115 g robid
  • 3 jedilne žlice svetlega rjavega sladkorja (muscovado)

Priprava:

Segrejemo žar. Breskve razpolovimo in odstranimo pečke. Odrežemo delčke zaobljenih strani breskev, tako da se ne zibajo, ampak trdno stojijo na površini. 

Obrezane površine premažemo z limoninem sokom in preložimo breskve v plitvo ognjevarno posodo. Pečemo 2 minuti. Odstavimo, vendar pustimo žar vključen.

S kavno žličko napolnimo breskove polovice s sladoledom, zlasti na sredini. Dodamo robide, ki jih nežno potisnemo v sladoled. 

Nadevane breskve potresemo s sladkorjem muscovado in jih postavimo nazaj pod vroč žar za 1-2 minuti, da se sladkor stopi, sladoled pa se šele začenja topiti. Postrežemo takoj!

prejšnji članek
Tina Gorenjak se je po drugem raku odločila za rekonstrukcijo dojk
Svet slavnih
Tina Gorenjak se je po drugem raku odločila za rekonstrukcijo dojk
naslednji članek
Rebeka Dremelj ima doma abrahamovca
Svet slavnih
Rebeka Dremelj ima doma abrahamovca

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.