Kris Jenner
Svet24.si

Zvezda resničnostnega šova spregovorila o raku

rok-snežič
Necenzurirano

Zdaj vemo: Janša je lagal, Snežič je financer SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tina Gorenjak se je po drugem raku odločila za rekonstrukcijo dojk

3. 7. 2024; 01.52
Avtor: K.M.
piskar gorenjak foto sasa kovacic

Tina Gorenjak foto: Saša Kovačič

Slovenska igralka je lani drugič zbolela za rakom dojk. Po zdravljenju pa se je odločila, da si videz dojk uredi z uradnim operacijskim postopkom.

Tina Gorenjak je oktobra razkrila, da je februarja že drugič prejela diagnozo raka dojke. Ni šlo za ponovitev prve bolezni, s katero se je soočila pred desetletjem, ampak se je rak pojavil na drugi dojki. Tako pred desetletjem kot lani so ji tumor odstranili, le da so lani morali odstraniti še večji del tkiva. Oba operativna posega pa sta na videzu tako leve kot desne dojke pustila nekaj vizualnih dokazov o dveh boleznih. 

"Videz celotnega oprsja je bil tako po dveh posegih kar precej izmaličen. Seveda sem se najprej spraševala o nujnosti in smiselnosti ponovne operacije, sploh po več kot letu dni zdravljenja in trpljenja. Po pogovoru z dr. Križančičem, ki mi je podrobno in strokovno razložil, kaj se lahko naredi v mojem primeru in kakšni so pričakovani rezultati, pa sem se z lahkoto odločila za poseg. Ta mi je v prvi vrsti prinesel res dobro počutje  ̶  tako fizično kot psihično, da o estetskem zadovoljstvu sploh ne govorim. Več kot srečna sem, da sem se odločila za operacijo," pa je zdaj na družbenem omrežju zapisala Tina, ki se je odločila za operativno rekonstrukcijo svojih dojk. 

"Vsem ženskam, ki imajo podoben problem iskreno svetujem, da se vsaj pogovorijo s kirurgom, saj je možnosti za »popravilo« veliko. Ob besedi rekonstrukcija dojk verjetno večina pomisli predvsem na odstranitev celotnih dojk, dolgo in boleče okrevanje, a ni nujno, da je tako. Jaz sem dr. Križančiču izjemno hvaležna, saj je spremenil moje specifično in precej problematično stanje v rezultat, ki ne bi mogel biti boljši," je na koncu še pojasnila. 

prejšnji članek
Simptomi, ki lahko kažejo na sončarico
Zdravje
Simptomi, ki lahko kažejo na sončarico
naslednji članek
Gratinirane breskve z robidami
Kulinarika
Gratinirane breskve z robidami