požar Kras
Svet24.si

Foto in video: Spomin na katastrofalen požar na Krasu je še svež

1708511248-20240221105723-cr3a2893-1708511147678
Necenzurirano

SDS dela preiskovalno komisijo, v kateri bo srečala samo sebe

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

Trik: Brez truda očistite zažgano jed iz posode

6. 7. 2024; 02.00
Avtor: V. M.
Zažgan lonec

Preizkusite trik za čiščenje zažgane jedi iz posode. foto: Pinterest

Pred vami je trik, ki vam bo prišel prav, če se vam bo kdaj prismodila jed. In kar je najboljše, za vedno se lahko poslovite od silnega drgnjenja, ki vas opominja, da bi vam prišle prav bolj mišičaste roke …

Saj veste, kako pravijo, kdor dela, tudi greši. Malih in velikih spodrsljajev tako ne manjka niti v kuhinji, kjer se je nemara že vsakemu kdaj pripetilo, da je prismodil nesojeno jed. Da zažgan lonec ne bo romal v smeti, vam bo v pomoč nasvet, s katerim boste prismojeno jed odstranili popolnoma brez naprezanja in slabe volje.

foto: Pexels

Trik se skriva v ponovnem segrevanju posode. Slednjo napolnite z vodo, dodajte dve do tri žlice praška za perilo in čajno žličko sode bikarbone, nato pa vse skupaj segrevajte do vretja. Nato zmanjšajte temperaturo in pustite, da vsebina nežno vre 15 minut. Kot boste lahko videli, se bo med vretjem voda temno obarvala, po pretečenem času pa se bo prismojena hrana tako zelo omehčala, da jo boste z dna z lahkoto postrgali z žlico.

Kako opisano čiščenje poteka v praksi, si lahko pogledate v spodnjem videu. Avtorica posnetka opozarja, da vsak pralni prašek ni primeren za kuhanje. V kolikor niste prepričani ali bo prašek, ki ga imate na voljo, primeren, lahko namesto slednjega uporabite običajen detergent za pranje posode ali tableto za pranje v pomivalnem stroju.

prejšnji članek
7 nasvetov, kako si lahko pomagate, če ste ves čas lačni
Kulinarika
7 nasvetov, kako si lahko pomagate, če ste ves čas lačni
naslednji članek
Nasveti za dober domač ledeni čaj
Kulinarika
Nasveti za dober domač ledeni čaj