20240418_125151
Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne desnice v Evropi

1694618501-img-8801-purg-1694618444412
Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte šefa celjske bolnice

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

Hišni triki, ki bodo prihranili čas in živce

26. 8. 2022; 04.00
Avtor: M.K.
jedilno olje

jedilno olje foto: Dreamstime

Ste vedeli, da lahko s šumečimi tabletami očistite kopalnico? Da lahko z WD-40 očistite madeže nalivnega peresa in flomastrov? Kako enostavno očistiti nočno svetilko? Ne? Preverite!

Veliko uporabnih stvari se skriva v omarah, ki so bodisi odslužile svojemu namenu bodisi ste nanje mimogrede pozabili, kljub temu da vam lahko koristijo pri čiščenju in pospravljanju stanovanja.

Šumeče tablete

Zdravila niso koristna le za zdravljenje bolezni, temveč jih lahko uporabite tudi v boju proti neredu. S šumečimi tabletami proti zaprtju in zgagi lahko hitro in učinkovito očistite kopalniško opremo. Nekaj tablet vrzite v straniščno školjko, umivalnik pa prej napolnite z vodo, v katero daste nekaj šumečih tablet, ki bodo razgradile nečistoče. Pustite pol ure, nato pa nežno obrišite s krpo.

Samolepilni valjček

Valjček, s katerim odstranjujete lase in kosme blaga s plašča, vam bo v odlično pomoč pri čiščenju svetil s papirnatim obodom ali obodom iz blaga. Namesto da obod snamete, ga operete in posušite, z valjčkom nekajkrat potegnite po njem ter odstranite prah na zunanji in notranji strani.

Za vaše zdravje je zelo pomembno, da redno skrbite za čistočo čopičev za ličenje. foto: Pexels

Čopiči za nanos pudra

Prostor med tipkami na tipkovnici boste najlažje očistili s pomočjo čopiča za nanos ličil. Najbolje se obnesejo čopiči z dolgimi ščetinami, saj sežejo tudi v skrite vogale. Po uporabi čopič dobro operite z detergentom in toplo vodo.

Steklenice

Vinske steklenice sperite in posušite. Uporabite jih za ohranjanje oblike in preprečevanje zvijanja visokih čevljev. Uporabite jih lahko pri vseh oblikah čevljev, saj so dovolj ozke, da čevljev ne raztegnejo. Uporabite jih lahko tudi kot izvirne svetilke, ki bodo popestrile prostor.

WD-40

Tekočina v razpršilcu je prvotno namenjena podmazovanju mehanskih delov tako v stanovanju kot pri prevoznih sredstvih, med drugim pa je učinkovita tudi pri odstranjevanju madežev flomastrov in nalivnega peresa. Z njim popršite umazano površino in nežno obrišite z bombažno krpo.

prejšnji članek
Umrl je igralec iz serije Beverly Hills 90210
Svet slavnih
Umrl je igralec iz serije Beverly Hills 90210
naslednji članek
Sandra se sedaj bori za srce sina Daniela Popovića
Svet slavnih
Sandra se sedaj bori za srce sina Daniela Popovića