Kulinarika
 

Recept: Pečeni brancin s koromačem

5. 7. 2024; 13.00
Avtor: Lara Jelen / revija Jana
kuhinja LI1238875@fish_25536

Pečeni brancin s koromačem foto: revija Jana

Ideja za izvrstno kosilo, ki bo navdušilo ljubitelje rib in vse tiste, ki radi jed popestrite tudi s kakšno drugačno sestavino.

ČAS PRIPRAVE: 45 min

KOLIČINA: za 2 osebi

ZAHTEVNOST: preprosto

Sestavine

·         2 majhna brancina (oluskana in očiščena)

·         1 koromač

·         1 limona

·         pest bazilikinih listov

·         peščica črnih oliv

·         1 žlica oljčnega olja

·         sol

##IMAGE-1448489##

Priprava

1. Pečico segrejemo na 200 °C. Ribi operemo in osušimo. Koromač in limono narežemo na rezine, baziliko na grobo natrgamo. Ribi posolimo ter nadevamo s koromačem, limono in baziliko. Olive in preostale rezine koromača, limone in baziliko potresemo po pekaču.

2. Na vrh položimo ribi. Pokapamo ju z oljem in pečemo približno pol ure oziroma dokler ni meso pečeno, brancina pa začneta dobivati rjavo barvo.

NAMIG: Koromač, ki ga imenujejo tudi janež ali gomoljasti komarček, je rastlina, ki se v kulinariki uporablja cela, predvsem pa odebeljeni spodnji del stebla z belimi debelimi čebulastimi listi.

Objavljeno  v reviji Jana.

prejšnji članek
Triki proti bolečini v ušesih pri letenju
Zdravje
Triki proti bolečini v ušesih pri letenju
naslednji članek
Ljubezen na vasi: Ante bi imel delovno blondinko
Resničnostni šovi
Ljubezen na vasi: Ante bi imel delovno blondinko

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.