Pečeni brancin s koromačem foto: revija Jana
ČAS PRIPRAVE: 45 min
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: preprosto
Sestavine
· 2 majhna brancina (oluskana in očiščena)
· 1 limona
· pest bazilikinih listov
· peščica črnih oliv
· 1 žlica oljčnega olja
· sol
##IMAGE-1448489##
Priprava
1. Pečico segrejemo na 200 °C. Ribi operemo in osušimo. Koromač in limono narežemo na rezine, baziliko na grobo natrgamo. Ribi posolimo ter nadevamo s koromačem, limono in baziliko. Olive in preostale rezine koromača, limone in baziliko potresemo po pekaču.
2. Na vrh položimo ribi. Pokapamo ju z oljem in pečemo približno pol ure oziroma dokler ni meso pečeno, brancina pa začneta dobivati rjavo barvo.
NAMIG: Koromač, ki ga imenujejo tudi janež ali gomoljasti komarček, je rastlina, ki se v kulinariki uporablja cela, predvsem pa odebeljeni spodnji del stebla z belimi debelimi čebulastimi listi.
Več kulinaričnih zanimivosti si lahko preberete v reviji Jana, št. 2, 10. 01. 2023.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.