pri belokranjcu
Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi krvoločni prikradejo čisto do hišnih vrat

1694618501-img-8801-purg-1694618444412
Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte šefa celjske bolnice

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Recept: Pečeni brancin s koromačem

12. 1. 2023; 01.00
Avtor: Lara Jelen / revija Jana
kuhinja LI1238875@fish_25536

Pečeni brancin s koromačem foto: revija Jana

Ideja za izvrstno kosilo, ki bo navdušilo ljubitelje rib in vse tiste, ki radi jed popestrite tudi s kakšno drugačno sestavino.

ČAS PRIPRAVE: 45 min

KOLIČINA: za 2 osebi

ZAHTEVNOST: preprosto

Sestavine

·         2 majhna brancina (oluskana in očiščena)

·         1 koromač

·         1 limona

·         pest bazilikinih listov

·         peščica črnih oliv

·         1 žlica oljčnega olja

·         sol

##IMAGE-1448489##

Priprava

1. Pečico segrejemo na 200 °C. Ribi operemo in osušimo. Koromač in limono narežemo na rezine, baziliko na grobo natrgamo. Ribi posolimo ter nadevamo s koromačem, limono in baziliko. Olive in preostale rezine koromača, limone in baziliko potresemo po pekaču.

2. Na vrh položimo ribi. Pokapamo ju z oljem in pečemo približno pol ure oziroma dokler ni meso pečeno, brancina pa začneta dobivati rjavo barvo.

NAMIG: Koromač, ki ga imenujejo tudi janež ali gomoljasti komarček, je rastlina, ki se v kulinariki uporablja cela, predvsem pa odebeljeni spodnji del stebla z belimi debelimi čebulastimi listi.

Več kulinaričnih zanimivosti si lahko preberete v reviji Jana, št. 2, 10. 01. 2023.

prejšnji članek
Najbolj vidne napake v sodobnih partnerskih razmerjih
Zdravje
Najbolj vidne napake v sodobnih partnerskih razmerjih
naslednji članek
Dončić ima 5-letno hči!
Svet slavnih
Dončić ima 5-letno hči!