Hitro narejen domač sorbet. foto: dreamstime
Priprava ne bo vzela več kot 15 minut časa. Malo dlje pa traja, da sorbet zamrzne. Poigramo se lahko z različnimi sestavinami in si pripravimo odličen in zelo zapeljiv sorbet iz jagodičevja, s katerim se boste osvežili in ohladili.
ČAS PRIPRAVE: 15 min + ohlajanje in zamrzovanje
Sestavine za 6 oseb
250 g sladkorja
400 g jagodičevja
sok ½ limone
Priprava
Sladkor damo v kozico z 2,5 dl vode, segrevamo do nežnega vrenja in kuhljamo, dokler se sladkor ne stopi, medtem občasno pomešamo. Odstavimo in pustimo, da se ohladi.
Jagodičevje in limonov sok v multipraktiku ali s paličnim mešalnikom zmeljemo v gladek pire. Pretisnemo ga skozi sito, da se znebimo semen. Sadno tekočino v skledi zmešamo z ohlajenim sirupom in dobro zmešamo, nato preložimo v strojčke za sladoled in zmešamo po navodilih proizvajalca, da nastane gladka masa. Postavimo v hladilnik čez noč, da se strdi. Sorbet vzamemo iz zamrzovalnika 5 do 10 minut pred postrežbo.
NASVET
Za sorbet lahko uporabimo odtajane zamrznjene jagodičevje.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.