uvodna Dobra karma

Danijel Šmid - Danny žrtev spletk zaradi slave. ...

luka mesec manca renko Svet24.si

Vplivni in zaljubljeni: pari med slovenskimi ...

POR1703033Z-zzswe5174 Reporter.si

Poslanec SAB: Novinarji so spravili ven, da bom ...

zmago jelinčič Svet24.si

Zmago Jelinčič: "Janša je trojanski konj levih ...

Screenshot 2020-02-14 at 23.58.23 Necenzurirano

"Koliko iranskega denarja si dobil, gnida ...

Princ Harry Njena.si

Šok: Ubilo se je nekdanje dekle princa Harryja

anezi Njena.si

Anezi v šovu s skrivnim načrtom?

Poleti se prileže sorbet
| A.K.

Poleti se prileže sorbet

Hitro narejen domač sorbet., dreamstime

So hitro in preprosto pripravljeni, a v poletnih dneh še kako osvežilni. Pripravimo jih lahko iz katerega koli sadja, ki ga imamo doma.

Priprava ne bo vzela več kot 15 minut časa. Malo dlje pa traja, da sorbet zamrzne. Poigramo se lahko z različnimi sestavinami in si pripravimo odličen in zelo zapeljiv sorbet iz jagodičevja, s katerim se boste osvežili in ohladili.

ČAS PRIPRAVE: 15 min + ohlajanje in zamrzovanje

Sestavine za 6 oseb

250 g sladkorja
400 g jagodičevja
sok ½ limone

Priprava

Sladkor damo v kozico z 2,5 dl vode, segrevamo do nežnega vrenja in kuhljamo, dokler se sladkor ne stopi, medtem občasno pomešamo. Odstavimo in pustimo, da se ohladi.

Jagodičevje in limonov sok v multipraktiku ali s paličnim mešalnikom zmeljemo v gladek pire. Pretisnemo ga skozi sito, da se znebimo semen. Sadno tekočino v skledi zmešamo z ohlajenim sirupom in dobro zmešamo, nato preložimo v strojčke za sladoled in zmešamo po navodilih proizvajalca, da nastane gladka masa. Postavimo v hladilnik čez noč, da se strdi. Sorbet vzamemo iz zamrzovalnika 5 do 10 minut pred postrežbo.

NASVET
Za sorbet lahko uporabimo odtajane zamrznjene jagodičevje.