klemen boštjančič
Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa še kandidatne liste za evropske volitve

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Poleti se prileže sorbet

8. 8. 2020; 01.00
Avtor: A.K.
Hitro narejen domač sorbet

Hitro narejen domač sorbet. foto: dreamstime

So hitro in preprosto pripravljeni, a v poletnih dneh še kako osvežilni. Pripravimo jih lahko iz katerega koli sadja, ki ga imamo doma.

Priprava ne bo vzela več kot 15 minut časa. Malo dlje pa traja, da sorbet zamrzne. Poigramo se lahko z različnimi sestavinami in si pripravimo odličen in zelo zapeljiv sorbet iz jagodičevja, s katerim se boste osvežili in ohladili.

ČAS PRIPRAVE: 15 min + ohlajanje in zamrzovanje

Sestavine za 6 oseb

250 g sladkorja


400 g jagodičevja
sok ½ limone

Priprava

Sladkor damo v kozico z 2,5 dl vode, segrevamo do nežnega vrenja in kuhljamo, dokler se sladkor ne stopi, medtem občasno pomešamo. Odstavimo in pustimo, da se ohladi.

Jagodičevje in limonov sok v multipraktiku ali s paličnim mešalnikom zmeljemo v gladek pire. Pretisnemo ga skozi sito, da se znebimo semen. Sadno tekočino v skledi zmešamo z ohlajenim sirupom in dobro zmešamo, nato preložimo v strojčke za sladoled in zmešamo po navodilih proizvajalca, da nastane gladka masa. Postavimo v hladilnik čez noč, da se strdi. Sorbet vzamemo iz zamrzovalnika 5 do 10 minut pred postrežbo.

NASVET
Za sorbet lahko uporabimo odtajane zamrznjene jagodičevje.

prejšnji članek
Stres: ne bodite ves čas dosegljivi
Zdravje
Stres: ne bodite ves čas dosegljivi
naslednji članek
Druga poklicna želja Natalije Verboten
Svet slavnih
Druga poklicna želja Natalije Verboten