Kulinarika
 

Kako do zlatorjavo zapečenih kračk?

6. 8. 2020; 13.00
Avtor: Revija Liza Maja
krace

krače foto: profi

Mmmmm, tole je pa zelo okusno!

Sestavine za 4 osebe:

  • 800 g piščančjih kračk
  • sol,
  • poper
  • 2 bio limoni
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici drobtin
  • 4 žlice olivnega olja
  • 2 žlici mešanih zelišč
  • 1 žlička posušenega origana
  • po 1/2 žličke posušenega rožmarina in timijana
  • 1/2 žličke mlete sladke paprike
  • 1 noževa konica mletega cimeta
  • 200 g sira feta

Priprava:

1.Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200 stopinj). Pekač obložite s papirjem za peko. Meso oplaknite in otrite, natrite ga s soljo in poprom ter položite v pekač. Limono zrežite na osmine in jih porazdelite med kračke. Pecite jih 20-25 minut na srednjem nivoju pečice. Med peko jih enkrat obrnite.

2.Olupite česen in ga iztisnite. Dobro ga zmešajte z drobtinami, olivnim oljem, zelišči ter mleto papriko in cimetom.

3.Feto zrežite na rezine in jih porazdelite po kračkah. Iztisnite sok druge limone, z njim nakapajte meso in sir in vse skupaj potresite še z zeliščno me-šanico. Jed pecite še nekaj minut, da se lepo zlatorjavo zapeče

prejšnji članek
Moda: Brezčasne pike na oblekah
Moda&Lepota
Moda: Brezčasne pike na oblekah
naslednji članek
Opala, postavni Čuk zna vihteti sekiro
Svet slavnih
Opala, postavni Čuk zna vihteti sekiro

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.