Brusketa foto: Profimedia
Obloženi kruhki s paradižnikom
Čas priprave 35 minut
Za 24 kosov
Sestavine
6-7 zrelih paradižnikov
2 stroka česna ali 2 žlički mletega česna
1 žlička olivnega olja
1 žlička balzamičnega kisa
6-8 svežih listov bazilike, nasekljanih
3/4 žličke soli, lahko po okusu
1/2 žličke mletega popra, lahko po okusu
1 francoska štručka
60 ml olivnega olja
Priprava
1. Zavrite dva litra vode. V paradižnike na rahlo zarežite v obliki križa na vsakem koncu. Ko voda zavre, vanjo postavite paradižnike in jih rahlo kuhajte približno eno minuto. Paradižnike odstranite in pustite, da se nekoliko ohladijo, nato odstranite kožo.
2. Pečico segrejte na 230 °C in režo nastavite bolj proti vrhu.
3. Paradižnike sesekljajte in jih zmešajte s česnom, kisom, žličko olivnega olja, baziliko, soljo in poprom.
4. Vmešajte nasekljano baziliko, dodajte sol in poper.
5. Francosko štručko narežite na koščke, eno stran vsakega koščka namažite z olivnim oljem in ga s to stranjo položite na podlago za peko. Postavite v pečico za 5 do 6 minut, dokler ne dobijo rahlo rjave barve.
6. Kruhke prestavite na krožnik in nanje položite paradižnikovo mešanico.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.