Kulinarika
 

Recept: Marinirana piščančja krila

23. 8. 2024; 13.00
Avtor: Revija Liza Maja
Marinirana piščančja krila

Marinirana piščančja krila.jpg foto: profimedia LIZA MAJA

Tako marinirane perutničke so primerne tudi za peko na žaru. Mmmm, se vam kaj cedijo sline?

Sestavine:

  • sol
  • 100 ml oljčnega olja
  • sok 2 limet
  • 2 žlici medu
  • 1 čajna žlička čili začimb

Postopek priprave

1. Piščančja krila operemo in posušimo, solimo in damo v skledo.

2. Oljčno olje in limetin sok zmešamo, dodamo tekoči med in čili začimbe. Meso prelijemo z marinado. Pustimo počivati na hladnem vsaj 1 uro.

3. Sedaj krila razporedimo na pekač in pečemo v pečici pri 180 °C približno 45 minut. Lahko jih spečemo tudi na žaru.

prejšnji članek
Znaki, da vašemu telesu primanjkuje beljakovin
Zdravje
Znaki, da vašemu telesu primanjkuje beljakovin
naslednji članek
Okradli dobrodelno društvo borke za zaščito živali
Svet slavnih
Okradli dobrodelno društvo borke za zaščito živali