Kulinarika
 

Recept: Panakota z lubenico

19. 8. 2024; 14.00
Avtor: revija Bodi zdrava
okus-po-poletju, recepti

Panakota z lubenico foto: Shutterstock

Panakota. Ampak z lubenico. Ja, noro okusno! Gremo preizkusiti?

Sestavine:

– mleko

– sladka smetana

– sladkor

– vaniljev strok

– lističi želatine

– očiščena lubenica

– limonov sok

– sladkor v prahu

Priprava:

Želatino za 10 minut namočite v hladno vodo, da nabrekne. Nato na kuhalnik pristavite kozico s sladko smetano, mlekom in sladkorjem. Vaniljev strok razpolovite in z noževo konico izpraskajte semena ter jih skupaj s strokom dodajte v kozico. Na zmernem ognju med občasnim mešanjem kuhajte približno 5 minut, da se sladkor raztopi, nato kozico odstavite. Odstranite vaniljev strok, dodajte ožeto želatino in mešajte, da se povsem razpusti.

Modelčke oplaknite s hladno vodo in napolnite s pripravljeno tekočino. Pustite, da se smetana ohladi na sobno temperaturo, nato modelčke prekrijte s prozorno folijo in za dve do štiri ure postavite v hladilnik, da se sladica ohladi in strdi. Za pripravo preliva polovico lubenice zrežite na manjše koščke in jih stresite v električni mešalnik. Dodajte sladkor v prahu in limonov sok ter vse skupaj zmiksajte v gladek pire. Drugo polovico lubenice zrežite na poljubno velike koščke. Na koncu ohlajeno strjenko položite na krožnik, prelijte s prelivom in okrasite s koščki lubenice. Za dekoracijo lahko uporabite tudi sveže metine listke.

prejšnji članek
Mrtev zob - kako ga prepoznati?
Zdravje
Mrtev zob - kako ga prepoznati?
naslednji članek
Več kot 110 otrokom iz socialno šibkega okolja smo omogočili brezskrbne počitnice
Življenjski slog
Več kot 110 otrokom iz socialno šibkega okolja smo omogočili brezskrbne počitnice

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.