Svet slavnih
 

Okradli dobrodelno društvo borke za zaščito živali

23. 8. 2024; 12.00
Avtor: V.M.
Nedeljko 4

Natalija Nedeljko foto: V.M.

Ko je pred dnevi ena najbolj znanih bork za zaščito živali v Sloveniji preverila bančni račun dobrodelnega društva, se ji je stemnilo pred očmi. Nepridipravi so izmaknili vse do zadnjega centa.

Natalija Nedeljko, upokojenka in požrtvovalna prostovoljka, ki z garanjem od jutra do večera skrbi za več kot 700 rešenčkov na posestvu Društva za zaščito konj in ostalih živali, je v začetku tega tedna doživela nepredstavljiv čustveni pretres. Društvo je namreč ostalo brez finančnih sredstev, ki so bila namenjena nakupu hrane in poplačilu drugih stroškov za oskrbo rešenih prebivalcev. »Obveščamo vas, da so nam vdrli v naš TRR račun SI56 1010 0005 0589 375 in iz njega pobrali še tisto malenkost, ki je bila namenjena za oskrbo živali. Dejansko so nam ga popolnoma izpraznili. Ta račun smo že zaprli, zato vas prosimo, da vaše cenjene donacije in finančne prispevke odslej nakazujete na naš novi TRR račun št. SI56 1010 0005 8649 590,« je na družbenem omrežju na kratko strnila obvestilo Nedeljkova, kasneje pa se javila še prek video sporočila in razložila, da je podala prijavo na policijo, kjer so tekom preiskave ugotovili, da je društvo utrpelo spletno bančno prevaro, finančna sredstva so bila namreč prenakazana na račun podjetja v tujini.

Nedeljkova, ki je tudi predsednica omenjenega Društva za zaščito konj in ostalih živali, vztraja kljub veliki stiski, bo pa seveda hvaležna vsem, ki bi jim lahko priskočili na pomoč. Več pa na spodnji povezavi …

Natalija obkrožena s svojimi dragimi varovanci.

Natalija obkrožena s svojimi dragimi varovanci. foto: V.M.

prejšnji članek
Recept: Marinirana piščančja krila
Kulinarika
Recept: Marinirana piščančja krila
naslednji članek
Otroci zvezdnice Pink skačejo na slovenskih trampolinih
Svet slavnih
Otroci zvezdnice Pink skačejo na slovenskih trampolinih

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.