magdalena jankovec Dobra karma

'Moj namen je spreminjanje zavesti ljudi na tem ...

Meghan Markle, Archie Svet24.si

Meghan se pritožuje, da je Archie preslaven

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Maja Sunčič: Naši levici se je dokončno ...

koroanvirus, aplikacija, sledenje, nadzor Svet24.si

Čakanje na delo se lahko še podaljša. Sledilna ...

avdo-avdić Necenzurirano

Hrvaški obveščevalci delajo z Janševimi ljudmi...

jelena karleuša Odkrito.si

Znan IQ Jelene Karleuše

marijana-batinić Njena.si

Skrušena Marijana Batinić: 'pretresena sem'

Ohladitev za vroče poletje
| A.K.

Ohladitev za vroče poletje

Gaspačo, profimedia

Hladne juhe za vroče poletne dni. Telo v vročih poletnih dneh še kako potrebuje tekočino. Hladna juha vas bo prijetno ohladila in osvežila.

Gaspačo – hladna juha za vroče poletne dni

Osvežilna hladna španska juha je za po vrhu še polna vitaminov!

ČAS PRIPRAVE: 20 min + hlajenje

KOLIČINA: za 4–6 oseb

ZAHTEVNOST: Preprosto

Sestavine:

½ bele bagete brez skorje

3 stroki česna

2 žlici šerijevega kisa

1 žlička sladkorja

1 kg podolgovatih paradižnikov (san marzano)

1 dl ekstra deviškega olja

1 majhna rdeča čebula

½ kumare

½ rdeče paprike

sol

poper

Priprava:

1.

Bageto za minuto namočimo v vodi, nato jo ožmemo in tekočino zavržemo. Olupimo česen, paradižnike narežemo na četrtine, čebulo in kumaro nasekljamo, papriki pa najprej odstranimo semena, nato jo prav tako nasekljamo.

2.

V multipraktiku z mešamo kruh, česen, kis, sladkor in polovico paradižnika, da dobimo skoraj gladko maso. Dodamo preostale paradižnike in ponovno miksamo, dokler ne dobimo gladke juhe.

3.

V delujoči multipraktik počasi prilivamo olje. Začinimo s soljo in poprom, nato juho prelijemo v vrč, pokrijemo in hladimo vsaj 3 ure. Juho postrežemo v kozarcih in ji dodamo nasekljano rdečo čebulo, kumaro in rdečo papriko.

Pa dober tek!