moška Dobra karma

Zgodba iz parka, ki morda tudi vam spremeni pogled...

Usodno vino Svet24.si

Inja Zalta se je zahvalila vsem in spregovorila ...

sodniki_stopnisce_2019-1569591640 Reporter.si

Ekskluzivno! Ustavno sodišče odločilo proti ...

slovenska vojska, meja, patrulje, vojaki Svet24.si

Potrdili predlog za podelitev izjemnih pooblastil ...

janez-jansa-in-bojan-pograjc-pred-tremi-desetletji-uspesna-v-triglavski-steni-01 Necenzurirano

Janša želi na čelu vojske svojega prijatelja. ...

jelena karleuša Odkrito.si

Jelena Karleuša - Jo je mož res surovo pretepel?!

TBLS3_Cristian Baranasic_FullFigure Njena.si

Zmagovalec shujševalnega šova v bolečinah in ...

Ohladitev za vroče poletje
| A.K.

Ohladitev za vroče poletje

Gaspačo, profimedia

Hladne juhe za vroče poletne dni. Telo v vročih poletnih dneh še kako potrebuje tekočino. Hladna juha vas bo prijetno ohladila in osvežila.

Gaspačo – hladna juha za vroče poletne dni

Osvežilna hladna španska juha je za po vrhu še polna vitaminov!

ČAS PRIPRAVE: 20 min + hlajenje

KOLIČINA: za 4–6 oseb

ZAHTEVNOST: Preprosto

Sestavine:

½ bele bagete brez skorje

3 stroki česna

2 žlici šerijevega kisa

1 žlička sladkorja

1 kg podolgovatih paradižnikov (san marzano)

1 dl ekstra deviškega olja

1 majhna rdeča čebula

½ kumare

½ rdeče paprike

sol

poper

Priprava:

1.

Bageto za minuto namočimo v vodi, nato jo ožmemo in tekočino zavržemo. Olupimo česen, paradižnike narežemo na četrtine, čebulo in kumaro nasekljamo, papriki pa najprej odstranimo semena, nato jo prav tako nasekljamo.

2.

V multipraktiku z mešamo kruh, česen, kis, sladkor in polovico paradižnika, da dobimo skoraj gladko maso. Dodamo preostale paradižnike in ponovno miksamo, dokler ne dobimo gladke juhe.

3.

V delujoči multipraktik počasi prilivamo olje. Začinimo s soljo in poprom, nato juho prelijemo v vrč, pokrijemo in hladimo vsaj 3 ure. Juho postrežemo v kozarcih in ji dodamo nasekljano rdečo čebulo, kumaro in rdečo papriko.

Pa dober tek!