Naj blok stoji na Pavšičevi ulici
Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Ohladitev za vroče poletje

8. 8. 2019; 02.00
Avtor: A.K.
Gaspačo

Gaspačo foto: profimedia

Hladne juhe za vroče poletne dni. Telo v vročih poletnih dneh še kako potrebuje tekočino. Hladna juha vas bo prijetno ohladila in osvežila.

Gaspačo – hladna juha za vroče poletne dni

Osvežilna hladna španska juha je za po vrhu še polna vitaminov!

ČAS PRIPRAVE: 20 min + hlajenje

KOLIČINA: za 4–6 oseb

ZAHTEVNOST: Preprosto

Sestavine:

½ bele bagete brez skorje

3 stroki česna

2 žlici šerijevega kisa

1 žlička sladkorja

1 kg podolgovatih paradižnikov (san marzano)

1 dl ekstra deviškega olja

1 majhna rdeča čebula

½ kumare

½ rdeče paprike

sol

poper

Priprava:

1.

Bageto za minuto namočimo v vodi, nato jo ožmemo in tekočino zavržemo. Olupimo česen, paradižnike narežemo na četrtine, čebulo in kumaro nasekljamo, papriki pa najprej odstranimo semena, nato jo prav tako nasekljamo.

2.

V multipraktiku z mešamo kruh, česen, kis, sladkor in polovico paradižnika, da dobimo skoraj gladko maso. Dodamo preostale paradižnike in ponovno miksamo, dokler ne dobimo gladke juhe.

3.

V delujoči multipraktik počasi prilivamo olje. Začinimo s soljo in poprom, nato juho prelijemo v vrč, pokrijemo in hladimo vsaj 3 ure. Juho postrežemo v kozarcih in ji dodamo nasekljano rdečo čebulo, kumaro in rdečo papriko.

Pa dober tek!

prejšnji članek
Kako na dopustu poskrbeti za zdrave zobe
Zdravje
Kako na dopustu poskrbeti za zdrave zobe
naslednji članek
Ali pivo resnično koristi pri dojenju?
Svet slavnih
Ali pivo resnično koristi pri dojenju?
#nasazenazenska
nasazenazenska