Kulinarika
 

Recept za paradižnikovo juho s pršutom in bučkami

3. 8. 2022; 13.00
Avtor: Revija Liza Maja
paradižnikova juha

paradižnikova juha.jpg foto: Dreamstime

Imate radi paradižnikovo juho? Tokrat imamo za vas nekoliko drugačen recept, po katerem bo v vaši kuhinji še posebej slastno dišalo ...

Sestavine za 4 osebe:

  • 2 mladi čebuli
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici olja
  • 250 g bučk
  • 3 žlice koruze (pločevinka)
  • 860 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
  • 450 ml perutninske juhe
  • sol,
  • sveže mlet poper
  • 6 rezin pršuta
  • 1 šalotka

    paradižnikova juha foto: Profimedia

Priprava:

1. Bele dele mlade čebule in česen sesekljajte in jih popražite v kozici na olju. Zelene dele mladih čebul prihranite za pozneje. Dodajte kocke bučk in odcejeno koruzo ter jih tudi popražite. Dodajte koščke paradižnikov in juho ter vse skupaj pustite lahno vreti 10 minut.

2. Juho začinite s soljo in poprom ter jo pustite lahno vreti še 10 minut. Na koncu dodajte dve sesekljani rezini pršuta in sesekljano šalotko. Juho prelijte v skodelice in jo okraste z rezinami pršuta in sesekljano mlado čebulo

prejšnji članek
Piki žuželk: Kdaj je potrebno obiskati zdravnika?
Zdravje
Piki žuželk: Kdaj je potrebno obiskati zdravnika?
naslednji članek
Leonardo DiCaprio na filmska platna s kruto zgodbo
Svet slavnih
Leonardo DiCaprio na filmska platna s kruto zgodbo

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.