tesno Svet24.si

Najemodajalci bi za enoposteljno sobo radi ...

tone stojko Svet24.si

Izkušen fotoreporter osupel, policaj mu je ...

dunaj, AKH, bolnišnica Svet24.si

V največji dunajski bolnišnici vsi covidni ...

bojan pozar jelincic bobo1 Reporter.si

Bojan Požar ustvarja milijone s portalom v lasti ...

20210610-01064860 Necenzurirano

Minister Dikaučič, kje je denar iz vaših ...

Katarina Keček in Goran Obrez Odkrito.si

Nov par na slovenski sceni?!

sveča Ekipa24.si

Celotna regija je v solzah! Umrl je največji ...

Čokoladno-vaniljeva skutna torta s karamelno skorjo
| Revija Liza Maja

Čokoladno-vaniljeva skutna torta s karamelno skorjo

Čokoladno-vaniljeva skutna torta s karamelno skorjo.jpg, profimedia

Vas mika, da bi nekaj spekli? Kaj pravite na slastno skutno torto, obogateno s čokolado in krhko karamelno skorjo?

Kaj potrebujemo?

  • 400 g maslenih čokoladnih piškotov brez glutena
  • 50 g mandljeve moke
  • 120 g masla

Nadev:

  • 500 g skute
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 3 rumenjaki
  • 1 čajna žlička vaniljeve paste
  • 150 g temne čokolade
  • 60 g belega kristalnega sladkorja

Postopek priprave

1. Piškote zdrobimo, dodamo mandljevo  moko  in  premešamo.  Nato  dodamo  maslo  in  mešamo,  dokler  ne nastane mastna zmes. Dno zapiralnega pekača za torte s premerom 20 cm obložimo s papirjem za peko. Vanj damo piškotno mešanico tako, da   ustvarimo   dvignjene   robove.   Damo v zamrzovalnik za 20 minut.

2. Za  nadev  stepemo  skuto  in  sladkor. nato dodamo rumenjake in vani-ljevo pasto. 1/3 kreme damo na stran.

3. Nad  vročo  vodno  kopeljo  raztopimo čokolado. K tretjini kreme primešamo čokolado. Na strjeni biskvit damo  čokoladno  kremo  in  pustimo  vsaj 10 minut, da se strdi.4.na strjeno čokoladno plast damo preostalo kremo. Približno 55 minut pečemo v pečici na 160 °C. nato pečico  izklopimo  in  pustimo  torto,  da  se  v  pečici  ohladi.  Končana  sladica  naj  počiva  na  hladnem  vsaj  3  ure,  najbolje čez noč.

5. Tik  pred   serviranjem   površino   torte  enakomerno  potresemo  s  kristalnim  sladkorjem  in  ga  s  plinsko  pištolo stopimo v karamelno plast.