Čokoladno-vaniljeva skutna torta s karamelno skorjo.jpg foto: profimedia
Kaj potrebujemo?
Nadev:
Postopek priprave
1. Piškote zdrobimo, dodamo mandljevo moko in premešamo. Nato dodamo maslo in mešamo, dokler ne nastane mastna zmes. Dno zapiralnega pekača za torte s premerom 20 cm obložimo s papirjem za peko. Vanj damo piškotno mešanico tako, da ustvarimo dvignjene robove. Damo v zamrzovalnik za 20 minut.
2. Za nadev stepemo skuto in sladkor. nato dodamo rumenjake in vani-ljevo pasto. 1/3 kreme damo na stran.
3. Nad vročo vodno kopeljo raztopimo čokolado. K tretjini kreme primešamo čokolado. Na strjeni biskvit damo čokoladno kremo in pustimo vsaj 10 minut, da se strdi.4.na strjeno čokoladno plast damo preostalo kremo. Približno 55 minut pečemo v pečici na 160 °C. nato pečico izklopimo in pustimo torto, da se v pečici ohladi. Končana sladica naj počiva na hladnem vsaj 3 ure, najbolje čez noč.
5. Tik pred serviranjem površino torte enakomerno potresemo s kristalnim sladkorjem in ga s plinsko pištolo stopimo v karamelno plast.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.