Okusna in hranljiva ribja enolončnica s popečenimi kruhki. foto: dreamstime
Ideja, da bi že med potjo na dom naročili pico, je sicer vabljiva, vendar ne za vsak dan, prav tako niso za vsak dan predpripravljeni obroki, ki jih le pogrejemo v mikrovalovni pečici.
Človek vendar potrebuje uravnotežene obroke, ki so pripravljeni z ljubeznijo ter jih poje v miru, saj le takšni zares teknejo in pripomorejo k zdravju. Za pripravo okusnega zdravega obroka v domači kuhinji ne potrebujemo več kot 30 minut – toliko pa si že lahko privoščimo za svoje zdravje. Ker je ravno poletje, smo za vas pripravili enostaven recept, ki ga skuhate v 30 minutah v samo enem loncu.
Ribja enolončnica na hitro
Sestavine za 4 osebe
Priprava
V kozici segrejemo žlico masla in pražimo čebulo približno 5 minut, da se zmehča. Dodamo polovico sesekljanega česna, premešamo, in ko zadiši, dodamo sesekljan in pretlačen paradižnik, kis in čili. V omako zdrobimo jušno kocko, dodamo na trakove narezano papriko in na kocke narezan krompir. Solimo, popramo in kuhamo približno 15 minut, da se krompir skuha.
Medtem žar v pečici segrejemo na srednjo stopnjo. V preostalo maslo vmešamo žlico peteršilja in preostali česen, rahlo solimo in popramo. Rezine kruha na obeh straneh svetlo popečemo pod žarom, nato eno stran premažemo z začinjenim maslom ter vrnemo v pečico, da se maslo stopi in porumeni.
V paradižnikovo omako vstavimo odtajane morske sadeže in ribo, narezano na kose, in kuhamo približno 5 minut, da se vse skuha. Enolončnico posujemo s peteršiljem, razdelimo na krožnike in postrežemo s popečenim kruhom.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.