Kulinarika
 

Poletje je čas za lahke poletne jedi

26. 7. 2022; 13.00
Avtor: A.K.
Okusna in hranljiva ribja enolončnica s popečenimi kruhki.

Okusna in hranljiva ribja enolončnica s popečenimi kruhki. foto: dreamstime

Ko pozno popoldne po napornem delavniku lačni končno prispemo domov, je naša prva želja, da bi obrok skuhali na hitro. Kaj pravite na recept za hitro pripravo ribje enolončnice?

Ideja, da bi že med potjo na dom naročili pico, je sicer vabljiva, vendar ne za vsak dan, prav tako niso za vsak dan predpripravljeni obroki, ki jih le pogrejemo v mikrovalovni pečici.

Človek vendar potrebuje uravnotežene obroke, ki so pripravljeni z ljubeznijo ter jih poje v miru, saj le takšni zares teknejo in pripomorejo k zdravju. Za pripravo okusnega zdravega obroka v domači kuhinji ne potrebujemo več kot 30 minut – toliko pa si že lahko privoščimo za svoje zdravje. Ker je ravno poletje, smo za vas pripravili enostaven recept, ki ga skuhate v 30 minutah v samo enem loncu.

Ribja enolončnica na hitro

Sestavine za 4 osebe

  • 3 žlice masla
  • 1 nasekljana čebula
  • 1 drobno nasekljan strok česna
  • 400 g pločevinka sesekljanega paradižnika
  • 400 g pločevinka pretlačenega paradižnika (passata)
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • ščepec zdrobljenega čilija
  • 1 zelenjavna jušna kocka
  • 2 pečeni papriki (iz kozarca)
  • 300 g krompirja
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 400 g mešanih morskih sadežev (lahko so zamrznjeni)
  • 250 g bele ribe ali lososa
  • 8 tankih rezin bagete
  • sol
  • poper

Priprava

V kozici segrejemo žlico masla in pražimo čebulo približno 5 minut, da se zmehča. Dodamo polovico sesekljanega česna, premešamo, in ko zadiši, dodamo sesekljan in pretlačen paradižnik, kis in čili. V omako zdrobimo jušno kocko, dodamo na trakove narezano papriko in na kocke narezan krompir. Solimo, popramo in kuhamo približno 15 minut, da se krompir skuha.

Medtem žar v pečici segrejemo na srednjo stopnjo. V preostalo maslo vmešamo žlico peteršilja in preostali česen, rahlo solimo in popramo. Rezine kruha na obeh straneh svetlo popečemo pod žarom, nato eno stran premažemo z začinjenim maslom ter vrnemo v pečico, da se maslo stopi in porumeni.

V paradižnikovo omako vstavimo odtajane morske sadeže in ribo, narezano na kose, in kuhamo približno 5 minut, da se vse skuha. Enolončnico posujemo s peteršiljem, razdelimo na krožnike in postrežemo s popečenim kruhom.

prejšnji članek
Dopust z živalmi zahteva določene prilagoditve
Zdravje
Dopust z živalmi zahteva določene prilagoditve
naslednji članek
Bivši mož Mariah Carey se je razveselil 8. otroka
Svet slavnih
Bivši mož Mariah Carey se je razveselil 8. otroka

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.