Testeninska solata s pečeno zelenjavo in tuno foto: Revija Liza Maja
Sestavine za štiri osebe:
Postopek priprave po korakih
1. Testenine skuhamo po navodilih na embalaži, jih odcedimo in speremo s hladno vodo. Brokoli narežemo na rezine in jih skupaj s papriko razporedimo na pekač. Posolimo in pokapamo z oljem, pečemo približno 8 minut na 220 °C.
2. Medtem na malo olivnega olja popečemo tuno. Pečemo približno 3 minute na vsaki strani, da ostane sočna. V posodi naredimo preliv, tako da zmešamo kis, olje in ščepec soli.
3. Testenine zmešamo s papriko, brokolijem in prelijemo s prelivom. Razdelimo na krožnike in dodamo tuno, potresemo s sezamom in čebulo.
Opomba: O svežini tune pričata čvrstost in kompaktnost mesa. Enako kot pri nakupu vseh rib morate biti tudi pri tuni pozorni na vonj.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.