Kulinarika
 

Testeninska solata s pečeno zelenjavo in tuno

21. 7. 2022; 13.00
Avtor: Revija Liza Maja
Testeninska solata s pečeno zelenjavo in tuno

Testeninska solata s pečeno zelenjavo in tuno foto: Revija Liza Maja

Sočna tuna, hrustljava pečena zelenjava in pisane testenine. Sliši se okusno, kajne? No, pa imamo idejo za kosilo, kar v akcijo!

Sestavine za štiri osebe:

Postopek priprave po korakih

1. Testenine skuhamo po navodilih na embalaži, jih odcedimo in speremo s hladno vodo. Brokoli narežemo na rezine in jih skupaj s papriko razporedimo na pekač. Posolimo in pokapamo z oljem, pečemo približno 8 minut na 220 °C.

2. Medtem na malo olivnega olja popečemo tuno. Pečemo približno 3 minute na vsaki strani, da ostane sočna. V posodi naredimo preliv, tako da zmešamo kis, olje in ščepec soli.

3. Testenine zmešamo s papriko, brokolijem in prelijemo s prelivom. Razdelimo na krožnike in dodamo tuno, potresemo s sezamom in čebulo.

Opomba: O svežini tune pričata čvrstost in kompaktnost mesa. Enako kot pri nakupu vseh rib morate biti tudi pri tuni pozorni na vonj.

prejšnji članek
Kako prepoznamo motnje v delovanju ledvic?
Zdravje
Kako prepoznamo motnje v delovanju ledvic?
naslednji članek
Za Metko Albreht se je na dopustu ustavil čas
Svet slavnih
Za Metko Albreht se je na dopustu ustavil čas

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.