Testeninska solata s pečeno zelenjavo in tuno foto: Revija Liza Maja
Sestavine za štiri osebe:
Postopek priprave po korakih
1. Testenine skuhamo po navodilih na embalaži, jih odcedimo in speremo s hladno vodo. Brokoli narežemo na rezine in jih skupaj s papriko razporedimo na pekač. Posolimo in pokapamo z oljem, pečemo približno 8 minut na 220 °C.
2. Medtem na malo olivnega olja popečemo tuno. Pečemo približno 3 minute na vsaki strani, da ostane sočna. V posodi naredimo preliv, tako da zmešamo kis, olje in ščepec soli.
3. Testenine zmešamo s papriko, brokolijem in prelijemo s prelivom. Razdelimo na krožnike in dodamo tuno, potresemo s sezamom in čebulo.
Opomba: O svežini tune pričata čvrstost in kompaktnost mesa. Enako kot pri nakupu vseh rib morate biti tudi pri tuni pozorni na vonj.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.