Natasha Diddee
Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Recept: Malinova rulada

1. 9. 2020; 03.00
Avtor: Revija Liza Maja
maline, kolač, pita, rulada

maline foto: profimedia dremstime

Sestavine za 10 kosov:

Za biskvit:

  • 4 jajca
  • 1 ščepec soli
  • 125 g sladkorja
  • 80 g moke
  • 40 g kakava v prahu
  • 40 g jedilnega škroba

In še:

500 g malin

3 žlice sladkorja v prahu

1 žlica limoninega soka

300 g nemastne skute

400 g smetane

3 žlice vaniljevega sladkorja

1 zavitek utrjevalca smetane

maline foto: Dreamstime

PRIPRAVA:

1.Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200 stopinj). Ločite rumenjake od belja-kov. Beljakom dodajte sol in 70 g sladkorja in iz njih stepite trd sneg. Rumenjakom dodajte preostali sladkor in jih penasto stepite. Na peno nato denite sneg iz beljakov. Zmešajte moko, kakav in škrob, presejte na sneg in vse skupaj zmešajte. Zmes pre-lijte v pekač (40 x 30 cm), ki ste ga obložili s papirjem za peko, in biskvit pecite v pečici 10 do 12 minut.

2.Pečen biskvit prevrnite na večjo desko in odstranite papir za peko. Biskvit nato zvijte na no-vem papirju za peko, ga obrnite z zvitim delom navzdol in počakajte, da se ohladi.

3.Očistite maline, jim dodajte dve tretjini sladkorja v prahu in limonin sok in jih pretlačite. Nato jih pogladite skozi cedilo ter jim primešajte skuto. Smetani dodajte vaniljev sladkor in utrjevalec smetane, jo čvrsto stepite ter primešajte malinovi skuti. Biskvit odvijte, ga premažite s polovico kreme in pustite nenamazan rob. Biskvit ponovno zvijte, ga premažite s preostalo kremo in okrasite s preostalimi malinami.

prejšnji članek
Vrhunski nogometaši so prava paša za oči
Svet slavnih
Vrhunski nogometaši so prava paša za oči
naslednji članek
Ste vedeli, da robide spadajo med superživila?
Svet slavnih
Ste vedeli, da robide spadajo med superživila?
#nasazenazenska
nasazenazenska