maline foto: profimedia dremstime
Sestavine za 10 kosov:
Za biskvit:
In še:
500 g malin
3 žlice sladkorja v prahu
1 žlica limoninega soka
300 g nemastne skute
400 g smetane
3 žlice vaniljevega sladkorja
1 zavitek utrjevalca smetane
PRIPRAVA:
1.Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200 stopinj). Ločite rumenjake od belja-kov. Beljakom dodajte sol in 70 g sladkorja in iz njih stepite trd sneg. Rumenjakom dodajte preostali sladkor in jih penasto stepite. Na peno nato denite sneg iz beljakov. Zmešajte moko, kakav in škrob, presejte na sneg in vse skupaj zmešajte. Zmes pre-lijte v pekač (40 x 30 cm), ki ste ga obložili s papirjem za peko, in biskvit pecite v pečici 10 do 12 minut.
2.Pečen biskvit prevrnite na večjo desko in odstranite papir za peko. Biskvit nato zvijte na no-vem papirju za peko, ga obrnite z zvitim delom navzdol in počakajte, da se ohladi.
3.Očistite maline, jim dodajte dve tretjini sladkorja v prahu in limonin sok in jih pretlačite. Nato jih pogladite skozi cedilo ter jim primešajte skuto. Smetani dodajte vaniljev sladkor in utrjevalec smetane, jo čvrsto stepite ter primešajte malinovi skuti. Biskvit odvijte, ga premažite s polovico kreme in pustite nenamazan rob. Biskvit ponovno zvijte, ga premažite s preostalo kremo in okrasite s preostalimi malinami.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.