Kulinarika
 

Kava z marcipanom in cimetom

24. 12. 2021; 16.00
Avtor: Revija Liza Maja
Kava z marcipanom1

Kava z marcipanom foto: Revija Maja

V mrzlih zimskih dneh nas nič ne ogreje bolje kot skodelica vročega čaja, slastne čokolade, kakava ali kave z dodatkom prazničnih začimb.

Kava z marcipanom in cimetom

10 minut 

Sestavine za 2 kozarca:
2 žlički sesekljanih mandljev
50 g marcipana
250 ml mleka
cimet
200 ml sveže kuhane kave
1 žlica rjavega sladkorja

napitek foto: Maja

Priprava:
1. Mandlje prepražimo v ponvi brez maščobe. Marcipan za kratek čas položimo v zamrzovalnik in ga potem naribamo.
2. Mleko (200 ml) segrejemo, dodamo marcipan in cimet. Ves čas mešamo. Vlijemo v dva kozarca.
3. Skuhamo kavo, jo sladkamo in vlijemo na mleko v kozarca.
4. Preostalo mleko (50 ml) segrejemo in spenimo. Odmerimo v kozarca in potresemo z mandlji.

prejšnji članek
Rebeka in Sebastian obiskala Božička doma na Laponskem
Svet slavnih
Rebeka in Sebastian obiskala Božička doma na Laponskem
naslednji članek
Začelo se je pogozdovanje, ki bo ozelenilo Slovenijo
Zdravje
Začelo se je pogozdovanje, ki bo ozelenilo Slovenijo

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.