nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Rebeka in Sebastian obiskala Božička doma na Laponskem

24. 12. 2021; 05.00
Avtor: PR
rebeka, sebastian

Predaja pisem Božičku foto: pr

Najbolj pridna pomočnika treh dobrih decembrskih mož sta na Laponskem Božičku in njegovim škratom osebno predala pisma slovenskih otrok in dobila zagotovila, da bodo vsa darila dostavljena pravočasno. Do konca leta lahko bodočo veselodecembrsko klasiko 'Ko primeš me za roko' z Rebeko in Sebastianom zapojete še ob kupu radijskih in TV-gostovanj, prav vsem pa želita čim več veselja, ljubezni, poljubov, objemov in človeške topline v letu, ki prihaja.

Potem, ko sta v tednih po izidu pesmi 'Ko primeš me za roko' po dolgem in počez prekrižarila Slovenijo in na čarobnem vrtu sredi Ljubljane prijatelje pogostila na prav posebni božični čajanki, sta prejšnji teden Rebeka in Sebastian poletela na Laponsko. Po deželi, ki jo večina Slovencev pozna predvsem kot kuliso smučarkih skokov, tekaških in biatlonskih tekem, sta preizkusila različna prevozna sredstva. Spletni strani igrala.com sta bila hvaležna, da sta se lahko po čudoviti pokrajini vozila v spremstvu jelenčkov, da so ju skozi zasnežen gozd popeljali haskiji, agenciji Kompas pa za noro nočno safari izkušnjo na motornih saneh in kampiranje sredi prekrasne pokrajine, kjer lahko vidiš severni sij.

Rebeka in Sebastian pred Božičkovo pisarno. foto: pr

Seveda sta obiskala tudi pravljično Božičkovo vas, vhunec praznovanja njunega 20-letnega prijateljstva pa je bilo srečanje z Božičkom, ki sta mu predala več kot 300 pisem slovenskih otrok in mu seveda zapela tudi svojo pesem.

»Res sva uživala. Božiček je bil navdušen nad pismi, pa tudi midva sva bila vesela nad velikim odzivom slovenskih otrok. Obisk Božičkove dežele nikogar ne pusti ravnodušnega, midva pa sva uživala kot mala otroka, saj - kot zdaj verjetno vedo že vsi - obožujeva veseli december in vse, kar je povezano z njim. Imela sva svojega škrata, ki naju je vodil po Božičkovi deželi in nama pokazal, kako Božičku in njegovim pomočnikom uspe vsa darila dostaviti pravočasno in na pravi naslov. Obiskala sva veliko tovarno Lappset, kjer sva videla, kako se izdelujejo krasna, velika igrala za otroke, na njihovo priporočilo sva obiskala severne jelene in se vozila s haskiji, s Kompasom sva šla pokukat v ledeni hotel in si privoščila pijačo v ledenem baru, uživala v lepi naravi, čudovitih vtisov je res ogromno ... Lepo je, ko lahko začutiš, da so včasih tudi pravljice resnične,« pravita Rebeka Dremelj in Sebastian, ki medtem veselje že spet pridno širita na domači grudi.

Božiček foto: pr

Zdaj že komaj čakata na predbožični večer in božič, ki ga bosta preživela z domačimi, potem pa sledi še silvestrovo in skok v novo leto, za katerega sta prepričana, da nam bo vsem prineslo tudi več in bolj sproščenega druženja, saj oba že zelo pogrešata koncerte, nastope in druge priložnosti za druženje s svojimi oboževalci.

Rebeka na Laponskem

Rebeka na Laponskem foto: pr

Nasmejana obraza po vožnji z jeleni.

Nasmejana obraza po vožnji z jeleni. foto: pr

Rebeka in Sebastian na Laponskem

Rebeka in Sebastian na Laponskem foto: pr

Rebeka in Sebastian na Laponskem

Rebeka in Sebastian na Laponskem foto: pr

prejšnji članek
Poglejte, kako bo britanska kraljica praznovala božič
Svet slavnih
Poglejte, kako bo britanska kraljica praznovala božič
naslednji članek
Kava z marcipanom in cimetom
Kulinarika
Kava z marcipanom in cimetom