Kulinarika
 

Slastni kakav z ingverjem in cimetom!

18. 12. 2022; 13.00
Avtor: Revija Liza Maja
Kakav z ingverjem1

Kakav z ingverjem foto: Revija Maja

V mrzlih zimskih dneh nas nič ne ogreje bolje kot skodelica vročega čaja, slastne čokolade, kakava ali kave z dodatkom prazničnih začimb.

Kakav z ingverjem in cimetom

15 minut
Sestavine za 4 skodelice po 250 ml:
900 ml mleka
8 žlic kakava + za posip
1 pomaranča
3-4 cm svežega ingverja
1 cimetova palčka
100 g sladke smetane

napitek foto: Maja

Priprava:

1. Osemsto mililitrov mleka zmešamo z osmimi žlicami kakava in zavremo. Pomarančo umijemo in z lupilnikom za zelenjavo olupimo. Sok iztisnemo. Ingver olupimo in narežemo na rezine. Skupaj s pomarančno lupino, sokom in cimetovo palčko ga damo v kakav. Še enkrat zavremo in 5 minut počakamo.

2. Smetano stepemo, preostalo mleko spenimo. Mleko dodamo stepeni smetani, kakav precedimo in vlijemo v skodelice. Dodamo smetano in potresemo s kakavom.

prejšnji članek
Delate v nočni izmeni? Preverite, kako se pošteno naspati
Zdravje
Delate v nočni izmeni? Preverite, kako se pošteno naspati
naslednji članek
Martin Golob: Ni nam treba bežati, ampak nekaj spremeniti
Svet slavnih
Martin Golob: Ni nam treba bežati, ampak nekaj spremeniti

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.