Kako so pravzaprav krofini nastali? Kot pove že ime, s križanjem dveh vrst peciva, francoskih rogljičkov oziroma croissantov in mafinov, vsako pecivo je prispevalo pol imena njunega potomca. Podobnost s prednikoma je očitna: po rogljičkih je krofin podedoval hrustljavo masleno testo v tankih plasteh, po mafinu pa okroglo obliko, zvito v igrivo kupolo.
Privoščimo si še eno od različic: maslu, s katerim namažemo testo, lahko dodamo cimet ali pa že pečene krofine odrežemo tik pod vrhom ter jih nadevamo s katero od krem ali z marmelado. Ko jih potresemo še s sladkorjem v prahu, so res čisto nekaj posebnega.
Sestavine: 500 g moke, 250 ml mleka, 200 g masla, 60 g sladkorja, žlička vaniljeve arome, 15 g medu, 7 g suhega kvasa, 1 žlička soli, sladkor v prahu za posip.
Priprava:
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.