Kulinarika
 

Preprost recept za krhke flancate

17. 2. 2023; 13.00
Avtor: revija Jana
Flancati

Pustne dobrote foto: Pixabay

Če vam peka krofov ne gre od rok, se še vedno lahko lotite priprave krhkih flancatov. Odliči so in prav tako bodo poskrbeli za široke pustne nasmehe!

KOLIČINA: za 4–6 oseb

ZAHTEVNOST: preprosto

Sestavine

  • 150 g moke
  • 50 g sladkorja v prahu 
  • 3 rumenjaki
  • 1 žlica kisle smetane
  • 1 žlica ruma  
  • 1 žlica belega vina
  • olje za cvrenje
  • sladkor v prahu za posip

Priprava

1.Iz sestavin zamesimo testo, ki mora biti gosto kot za rezance. Testo na tanko razvaljamo na pomokani delovni površini (najlepše ga razvaljamo s strojčkom za rezance). Z metlico skrbno pometemo odvečno moko, saj se, če tega ne naredimo, olje peni, ko flancate cvremo.

2.Iz razvaljanega testa z nazobčanim koleščkom izrežemo različne oblike flancatov:

(1) z različno velikimi nazobčanimi obodci izrežemo rozete in jih sestavimo v rožico, ki jo zlepimo s kapljico beljaka;

(2) izrežemo pravokotnik, ki ga po sredi zarežemo in eno stranico pravokotnika prepognemo skozi odprtino;

(3) izrežemo pravokotnik in zarežemo tri zareze, trakove pa prepletemo, da dobimo kepo trakov.

3. Flancate ocvremo v maščobi, razmastimo na papirnatem prtiču in potresemo s sladkorjem v prahu.

 Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 7, 14. 02. 2023.

prejšnji članek
Cene Prevc končal kariero in se posvetil tej dejavnosti
Svet slavnih
Cene Prevc končal kariero in se posvetil tej dejavnosti
naslednji članek
Jure Henigman je mislil, da lastne serije ne bo gledal
Svet slavnih
Jure Henigman je mislil, da lastne serije ne bo gledal

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.