Kulinarika
 

Pustni recept: Ameriški krofi z luknjo

15. 2. 2023; 14.00
Avtor: Lara Jelen / revija Jana
čokoladni

čokoladni krofi foto: profimedia LIZA MAJA

Pust prinaša odpustke za vse pregrehe, s katerimi se bomo mastili v tem tednu. Privoščite si puhaste in sladke krofe ...

Kdofi z luknjo? Ja, zakaj pa ne?

KOLIČINA: 16 krofov

ZAHTEVNOST: srednje zahtevno

Sestavine

  • 500 g moke 
  • 40 g kvasa 
  • 2 jajci  
  • 80 g masla
  • pribl. 2,5 dl mleka
  • 80 g sladkorja
  • malo ruma
  • malo soli
  • maščoba za cvrenje
  • sladkor v prahu za posip

    mandljevi krofi.jpg foto: profimedia LIZA MAJA

Priprava

1. Testo pripravimo po enakem postopku kot za običajne krofe, nato ga razvaljamo 2,5 cm na debelo in z okroglim obodcem premera 7,5 cm izrežemo krofe. Z manjšim modelčkom izrežemo še sredinske luknje, da dobimo obročke. Testene obročke pustimo vzhajati od 20 do 30 minut, da se jim prostornina podvoji.

 2. Maščobo segrejemo in vanjo previdno položimo obročke. Obročki morajo v maščobi plavati. Cvremo jih toliko časa, da spodnja stran porjavi, nato jih obrnemo (od 3 do 4 minute na vsaki strani). Obročke s penovko poberemo iz maščobe in jih položimo na kuhinjske brisače, da se odcedijo. Potresemo jih s sladkorjem v prahu in ponudimo.

Namig

Ameriške krofe lahko tudi oblijemo s čokolado in posujemo s kokosovo moko ali mletimi lešniki.

Pustne dobrote foto: Pixabay

 Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 7, 14. 02. 2023.

prejšnji članek
Naučite se pet jezikov ljubezni
Zdravje
Naučite se pet jezikov ljubezni
naslednji članek
'Ne odvračajte pogleda, tudi tišina boli'
Zdravje
'Ne odvračajte pogleda, tudi tišina boli'

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.