čokoladni krofi foto: profimedia LIZA MAJA
Kdofi z luknjo? Ja, zakaj pa ne?
KOLIČINA: 16 krofov
ZAHTEVNOST: srednje zahtevno
Sestavine
Priprava
1. Testo pripravimo po enakem postopku kot za običajne krofe, nato ga razvaljamo 2,5 cm na debelo in z okroglim obodcem premera 7,5 cm izrežemo krofe. Z manjšim modelčkom izrežemo še sredinske luknje, da dobimo obročke. Testene obročke pustimo vzhajati od 20 do 30 minut, da se jim prostornina podvoji.
2. Maščobo segrejemo in vanjo previdno položimo obročke. Obročki morajo v maščobi plavati. Cvremo jih toliko časa, da spodnja stran porjavi, nato jih obrnemo (od 3 do 4 minute na vsaki strani). Obročke s penovko poberemo iz maščobe in jih položimo na kuhinjske brisače, da se odcedijo. Potresemo jih s sladkorjem v prahu in ponudimo.
Namig
Ameriške krofe lahko tudi oblijemo s čokolado in posujemo s kokosovo moko ali mletimi lešniki.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 7, 14. 02. 2023.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.