špinačna pita foto: profimedia
Kaj potrebujemo za pripravo?
- 300 g navadne moke
- 100 g masla
- nekaj žlic vode
- 300 g sveže špinače
- 3 jajca
- 100 ml smetane
- sol,
- poper
- mast
- in moka za pekač
Postopek priprave
1.Moko, ščepec soli, zmehčano maslo in nekaj žlic vode zgnetemo v mehko testo. Zavijemo ga v folijo in pustimo počivati.
2. Oprano špinačo poparimo, ohladimo in sesekljamo. V skledi zmeša-mo jajca, smetano, ščepec soli, poper in vmešamo špinačo.
3.Okrogel pekač ali pekač za torte namastimo in potresemo z moko. Del testa razvaljamo in damo v pekač, tako da je pokrit rob.
4.Špinačno mešanico damo na testo v pekaču. Iz preostalega testa oblikujemo mrežo na vrhu pite. Pito damo v ogreto pečico in pečemo pri 180 °C približno 40 minut.
Lahko postrežemo toplo ali hladno. Pa dober tek!
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.