čokoladna pita s češnjami in kokosom.jpg foto: profimedia
Kaj potrebujemo za nadev?
Za okras potrebujemo:
Postopek priprave
Moko, ščepec soli, vaniljev sladkor, kakav, kokos in maslo zmešamo v drobtinasto zmes. Postopoma dodamo približno 60 ml hladne vode in naredimo testo. 30 minut ga pustimo počivati v hladilniku.
Testo razvaljamo in damo v kalup s premerom 24 cm. Kalup še prej namažemo z maslom. Na testo položimo papir za peko in potresemo s fižolom. Pečemo približno 20 minut na 180 °C.
Na vodni kopeli stopimo maslo in čokolado. Jajca stepemo s sladkorjem, ščepcem soli in ekstraktom vanilje. Previdno vmešamo ohlajeno čokolado in dobro premešamo.
Češnje položimo na pečeni biskvit, prelijemo s čokoladno mešanico in pečemo na 160 °C približno 35 minut. Ohlajeno torto okrasimo s stepeno smetano, češnjami, čokolado in naribanim kokosom. Čokoladna pita s kokosom in češnjami
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.