utopitev, roka Svet24.si

15-letnik med plavanjem izginil pod gladino, ...

sveče Svet24.si

Upanje je ugasnilo že pred dnevi, zdaj se je ...

tonin-novak-ljudmila_bobo Reporter.si

V NSI panika zaradi padca v anketah, nekateri bi ...

edvard kadic Svet24.si

Promocija cepljenja: kaj smo dobili za 11.500 ...

20200923-01026932 Necenzurirano

Koliko milijonov za blato in koliko za Vizjakove ...

Joco Žnidaršič 6 Odkrito.si

Fotografska razstava Joca Žnidaršiča: Leta ...

bruno (2) Njena.si

MasterChef: Bruno bo z nagrado obdaril tudi Žiga

Zaradi vladnega odloka Odprta kuhna odpade
| K.M.

Zaradi vladnega odloka Odprta kuhna odpade

Odprta kuhna, Odprta kuhna

Še vedno je v veljavi odlok, ki preprečuje uživanje hrane in pijač v bližini prevzemnega mesta, kljub temu, da imajo restavracije že lahko odprte terase. Zato priljubljena kulinarična tržnica ta petek odpade.

Organizatorje priljubljene in težko pričakovane kulinarične tržnice Odprta kuhna, katere začetek so v splošno veselje javnosti napovedali za petek, 21. maja, so danes pričakale slabe novice.

»Žal smo zaradi še vedno veljavnega odloka, ki prepoveduje uživanje hrane in pijač v bližini prevzemnega mesta, dobili rdečo luč, zato moramo otvoritev ponovno prestaviti,« je pojasnila Alma Kochavy, soustanoviteljica tega večkrat nagrajenega gastronomsko-turističnega produkta, ki je slovensko kulinariko pomagal umeščati na svetovni zemljevid in o katerem je v preteklih letih poročala vrsta svetovnih medijev.

Foto: Promocijski material - Odprta kuhna

»Vse skupaj je popolnoma nerazumljivo. Lahko nakupujemo v nakupovalnih centrih, lahko gremo v restavracijo, lahko se sprehajamo po tržnicah, lahko gremo celo v galerijo, kino in gledališče ali navijamo na športnem dogodku, a hrane si sami ne smemo odnesti do mize in je še vedno ne smemo pojesti na javni površini v bližini prevzemnega mesta. Povedano še drugače: lahko kupiš sladoled na Tromostovju in ga poješ sedeč na Prešernovem spomeniku, ne smeš pa kupiti šmorna na Odprti kuhni in ga pojesti na Pogačarjevem trgu sedeč za mizo, ki je vestno razkužena in postavljena na predpisani in varni razdalji,« je Alma Kochavy opisala, kaj je botrovalo odpovedi začetka 9. sezone Odprte kuhne, Lior Kochavy pa jo je dopolnil: »Namesto, da bi danes v medijih in družbenih medijih konkretno predstavili petkovo ponudbo, smo morali več kot 40 partnerjev iz gostinstva obvestiti, da Odprte kuhne kot platforme, ki bi lahko prispevala k okrevanju zaradi epidemije enega od najbolj prizadetih sektorjev, še ne bo.«

Konkretnih informacij o tem, kdaj naj bi omenjeni odlok končno prenehal veljati, organizatorji Odprte kuhne nimajo, vendar kljub razumljivemu razočaranju ostajajo optimistični in poudarjajo, da bodo z varnim delovanjem v skladu z zaščitnimi ukrepi pričeli takoj, ko bo mogoče.