Kulinarika
 

Piščančje meso na žaru: S sirupno glazuro do slastne skorjice

12. 6. 2021; 13.00
Avtor: Revija Zvezde Lady
marinada

foto: Profimedia

Za vas imamo nasvet, kako na žaru pripraviti piščančje meso, ki bo tako slalstno, da si boste obliznili vse prste!

Sirupna glazura

Na meso se nanese, tik preden je to pečeno. Praviloma vsebujejo sladkor, sirup ali med. Meso je karamelizirano in ima slastno skorjico.

(sijajna za piščančja bedrca in podobno)

Iztisnite 1 pomarančo. Sok gladko zmešajte z 1 brizgom pomarančnega likerja, 200 g javorjevega sirupa in ščepcem mletega cimeta. Pikantno začinite s ščepcem muškatnega oreška in malce svežega mletega popra. Premažite po pečenem mesu. Pozor: glazure ne nanašajte prezgodaj, da se na bo zažgala!

Sirupna glazura

Sirupna glazura foto: Pexels

prejšnji članek
Saša Lendero prihaja k sebi po dekliščini
Svet slavnih
Saša Lendero prihaja k sebi po dekliščini
naslednji članek
Ima Mario Galunič krizo srednjih let?
Svet slavnih
Ima Mario Galunič krizo srednjih let?

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.