Nabodalo z lignji foto: profimedia LIZA MAJA
Sestavine za 4 osebe:
Postopek priprave
1. Lignje očistimo. Najprej ločimo glavo z lovkami od telesa. Lovke odrežemo, iz sredine izvlečemo kost in zavržemo preostanek glave. Lovke in telesa temeljito umijemo v hladni vodi. Na vsako kovinsko iglo ali nabodalo damo eno telo in eno lovko.
2. Iz ene limone iztisnemo sok, drugo pa narežemo na kolobarje. Sok zmešamo s strtim česnom, drobno sesekljanim peteršiljem in olivnim oljem.
3. Lignje poškropimo s pripravljenim oljem in jih damo na žar. Na žar damo tudi rezine limone. Lignje pečemo največ 1-2 minuti. Če jih dlje časa pečemo na majhnem ognju, so gumijasti. Nato jih odstranimo z žara, solimo, pokapamo s preostalim oljem in postrežemo.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.