Kulinarika
 

Pravilna priprava nabodal z lignji

12. 7. 2023; 13.00
Avtor: Revija Liza Maja
Nabodalo z lignji

Nabodalo z lignji foto: profimedia LIZA MAJA

Znate pravilno pripraviti lignje na nabodalu? Za vas imamo preprost recept ...

Sestavine za 4 osebe:

  • 12 majhnih svežih lignjev
  • 2 limoni
  • 6 strokov česna
  • 1/2 šopka navadnega peteršilja
  • 6 žlic olivnega olja
  • sol

Postopek priprave

1. Lignje očistimo. Najprej ločimo glavo z lovkami od telesa. Lovke odrežemo, iz sredine izvlečemo kost in zavržemo preostanek glave. Lovke in telesa temeljito umijemo v hladni vodi. Na vsako kovinsko iglo ali nabodalo damo eno telo in eno lovko.

2. Iz ene limone iztisnemo sok, drugo pa narežemo na kolobarje. Sok zmešamo s strtim česnom, drobno sesekljanim peteršiljem in olivnim oljem.

3. Lignje poškropimo s pripravljenim oljem in jih damo na žar. Na žar damo tudi rezine limone. Lignje pečemo največ 1-2 minuti. Če jih dlje časa pečemo na majhnem ognju, so gumijasti. Nato jih odstranimo z žara, solimo, pokapamo s preostalim oljem in postrežemo.

prejšnji članek
Vodno krešo bi morali jesti skoraj vsak dan
Zdravje
Vodno krešo bi morali jesti skoraj vsak dan
naslednji članek
Teniška zvezdnica Naomi Osaka postala mama
Svet slavnih
Teniška zvezdnica Naomi Osaka postala mama

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.