Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Recept: Paradižnikova juha s cimetom in kislo smetano

24. 8. 2023; 01.00
Avtor: Revija Liza Maja
paradižnikova juha

Pripravite si paradižnikovo juho. foto: Dreamstime

Ste si že kdaj pripravili takšno kombinacijo? Poskusite nekaj novega ...

Sestavine za 4 jušne krožnike:

  • 1 žlica masla
  • 1 žlica navadne moke
  • 2 pločevinki (800 g) narezanih olupljenih paradižnikov
  • sol
  • mleti črni poper
  • ščepec mletega cimeta
  • trsni sladkor po okusu
  • približno 100 g kisle smetane
  • olivno olje za pokapanje
  • sveži listi bazilike za okras

    paradižnikova juha foto: profimedia

Postopek priprave:

1. V loncu segrejemo maslo, dodamo moko in pripravimo podmet. Prelijemo s paradižnikom in dodamo približno 600 ml vode.

2. Kuhamo deset minut na majhnem ognju. Nato juho zmešamo s paličnim mešalnikom, začinimo s soljo, poprom, mletim cimetom in trsnim sladkorjem.

3. Juho razdelimo v sklede, okrasimo z žlico kisle smetane, rahlo pokapamo z olivnim oljem in potresemo s svežimi listi bazilike. Lahko postrežemo s hrustljavo popečenimi rezinami bagete.

prejšnji članek
Kaj povedo o vas vaši komentarji na družbenih omrežjih?
Zdravje
Kaj povedo o vas vaši komentarji na družbenih omrežjih?
naslednji članek
Zabaven začetek šolskega leta v Centru Vič: ustvarjalni Lego teden in brezplačen ogled Ninja želv na Drive-in kinu
Življenjski slog
Zabaven začetek šolskega leta v Centru Vič: ustvarjalni Lego teden in brezplačen ogled Ninja želv na Drive-in kinu