Kulinarika
 

Recept: Paradižnikova juha s cimetom in kislo smetano

8. 8. 2024; 13.00
Avtor: Revija Liza Maja
paradižnikova juha

Pripravite si paradižnikovo juho. foto: Dreamstime

Ste si že kdaj pripravili takšno kombinacijo? Poskusite nekaj novega ...

Sestavine za 4 jušne krožnike:

  • 1 žlica masla
  • 1 žlica navadne moke
  • 2 pločevinki (800 g) narezanih olupljenih paradižnikov
  • sol
  • mleti črni poper
  • ščepec mletega cimeta
  • trsni sladkor po okusu
  • približno 100 g kisle smetane
  • olivno olje za pokapanje
  • sveži listi bazilike za okras

    paradižnikova juha foto: profimedia

Postopek priprave:

1. V loncu segrejemo maslo, dodamo moko in pripravimo podmet. Prelijemo s paradižnikom in dodamo približno 600 ml vode.

2. Kuhamo deset minut na majhnem ognju. Nato juho zmešamo s paličnim mešalnikom, začinimo s soljo, poprom, mletim cimetom in trsnim sladkorjem.

3. Juho razdelimo v sklede, okrasimo z žlico kisle smetane, rahlo pokapamo z olivnim oljem in potresemo s svežimi listi bazilike. Lahko postrežemo s hrustljavo popečenimi rezinami bagete.

prejšnji članek
Denis Avdić je zaradi Magnifica prekinil dopust
Svet slavnih
Denis Avdić je zaradi Magnifica prekinil dopust
naslednji članek
Toni Vodišek na olimpijskih igrah s ciljem, da se dokaže
Svet slavnih
Toni Vodišek na olimpijskih igrah s ciljem, da se dokaže

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.