divji prašič Svet24.si

Kdo je v vinogradu ustrelil prašiča?

italija, covid potrdilo Svet24.si

Covid-19 potrdila bodo obvezna za vse delavce v ...

voznik, alkohol, pijan Svet24.si

Pijanega ustavili že v Avstriji, nato še v ...

bojan pozar jelincic bobo1 Reporter.si

Bojan Požar ustvarja milijone s portalom v lasti ...

20210610-01064860 Necenzurirano

Minister Dikaučič, kje je denar iz vaših ...

Goran in Claudia Njena.si

Sanjski Goran: Spet v spletnem boju z bivšo

sveča Ekipa24.si

Celotna regija je v solzah! Umrl je največji ...

Recept: Paradižnikova juha s cimetom in kislo smetano
| Revija Liza Maja

Recept: Paradižnikova juha s cimetom in kislo smetano

Pripravite si paradižnikovo juho., Dreamstime

Ste si že kdaj pripravili takšno kombinacijo? Poskusite nekaj novega ...

Sestavine za 4 jušne krožnike:

  • 1 žlica masla
  • 1 žlica navadne moke
  • 2 pločevinki (800 g) narezanih olupljenih paradižnikov
  • sol
  • mleti črni poper
  • ščepec mletega cimeta
  • trsni sladkor po okusu
  • približno 100 g kisle smetane
  • olivno olje za pokapanje
  • sveži listi bazilike za okras

    Foto: profimedia - paradižnikova juha

Postopek priprave:

1. V loncu segrejemo maslo, dodamo moko in pripravimo podmet. Prelijemo s paradižnikom in dodamo približno 600 ml vode.

2. Kuhamo deset minut na majhnem ognju. Nato juho zmešamo s paličnim mešalnikom, začinimo s soljo, poprom, mletim cimetom in trsnim sladkorjem.

3. Juho razdelimo v sklede, okrasimo z žlico kisle smetane, rahlo pokapamo z olivnim oljem in potresemo s svežimi listi bazilike. Lahko postrežemo s hrustljavo popečenimi rezinami bagete.