Kulinarika
 

Zakaj nutricionisti ne jedo hrenovk?

6. 8. 2024; 17.00
Avtor: K.M.
hrenovke

Zakonsko je v piščančjih hrenovkah dovoljeno največ 20 odstotkov maščob. foto: Profimedia

Čeprav v zdravi in uravnoteženi prehrani navadno velja pravilo, da je v zmernih količinah dobro in dovoljeno vse, vendarle obstajajo živila in pijače, po katerih nutricionisti in prehranski strokovnjaki nikoli ne posegajo.

Vroče hrenovke (hot dog) so v Ameriki že dolgo eno najbolj priljubljenih živil hitrega prehranjevanja, ki vse večjo veljavo dobivajo tudi pri nas. A kljub njihovi priljubljenosti se nutricionisti nikakor ne morejo pripraviti do tega, da bi vzljubili to tako priljubljeno in že skoraj ikonično ameriško jed. Vzrok za to je precej preprost. Hrenovke (pa tudi druge podobne salame in klobase) spadajo med visoko predelana živila, ki vsebujejo bolj malo mesa, a veliko natrija in nitratov, ki veljajo za rakotvorne. Hrenovke torej spadajo med najbolj nezdrava živila, ki našemu telesu v nobenih okoliščinah ne prinašajo koristi.

prejšnji članek
Modrijani: Čas je za poroko
Svet slavnih
Modrijani: Čas je za poroko
naslednji članek
Zakaj se nam naredi herpes?
Zdravje
Zakaj se nam naredi herpes?

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.