Zakonsko je v piščančjih hrenovkah dovoljeno največ 20 odstotkov maščob. foto: Profimedia
Vroče hrenovke (hot dog) so v Ameriki že dolgo eno najbolj priljubljenih živil hitrega prehranjevanja, ki vse večjo veljavo dobivajo tudi pri nas. A kljub njihovi priljubljenosti se nutricionisti nikakor ne morejo pripraviti do tega, da bi vzljubili to tako priljubljeno in že skoraj ikonično ameriško jed. Vzrok za to je precej preprost. Hrenovke (pa tudi druge podobne salame in klobase) spadajo med visoko predelana živila, ki vsebujejo bolj malo mesa, a veliko natrija in nitratov, ki veljajo za rakotvorne. Hrenovke torej spadajo med najbolj nezdrava živila, ki našemu telesu v nobenih okoliščinah ne prinašajo koristi.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.