Kulinarika
 

Znate pripraviti jajčevce?

5. 8. 2024; 16.00
Avtor: K.M.
jajčevci

Jajčevci so dober vir folne kisline in vitaminov skupine B. foto: dreamstime

Jajčevci ali melancani so odlični za peko na žaru, še boljši v kakšni kombinaciji s paradižnikom in testeninami. Zelo hitro vpijejo maščobo, zato je pomembno, da jih pravilno pripravimo.

J ajčevci so dober vir prehranskih vlaknin, ki spodbujajo prebavo, mineralov magnezija in kalija, ki pripomoreta k čvrstim kostem, ter kalija in natrija, ki učinkujeta blago diuretično. Lupina jajčevcev vsebuje tudi vitamin C in nekatere druge vitamine (A, K, niacin), zato jih ne lupimo. Grenčine v njihovem soku pospešujejo izločanje žolča in lahko spodbujajo delovanje jeter. Jajčevci naj bi delovali tudi blago odvajalno in protibakterijsko.

prejšnji članek
Rebeka Dremelj pokazala novega družinskega člana
Svet slavnih
Rebeka Dremelj pokazala novega družinskega člana
naslednji članek
6 napak, ki jih delamo pri nakupu sončnih očal
Zdravje
6 napak, ki jih delamo pri nakupu sončnih očal

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.