marmelada foto: profimedia LIZA MAJA
Prvi namig
Čisti kozarci
Kozarce in pokrove po izpiranju za 3 do 5 minut položite v vrelo vodo. Nato jih odcedite na čisti kuhinjski krpi. Pri že uporabljenih kozarcih preverite, da se še vedno neprodušno zapirajo. Napolnite jih z vodo, zaprite in obrnite. Če nič ne izteče, so še vedno uporabni.
Drugi namig
Dodatne različice
Sadni masi lahko vmešate postrgano sredico vaniljevega stroka. Tudi slastno: polovico izbranih sadežev nadomestite z mangom ali rabarabaro.
Tretji namig
Ustrezna pomagala
Za mešanje uporabite leseno kuhalnico. Kovina lahko namreč reagira s kislino. Za polnjenje si pripravite mokro krpo.
Četrti namig
Shranjevanje
Marmelado hranite v hladnem in temnem prostoru. Tista z razmerjem 1 : 1 je obstojna približno leto dni. Na kozarce napišite datum vlaganja!
Peti namig
Odpiranje
Če se pokrovček ne zavrti, z večjo žlico nekajkrat potrkajte po njegovi sredini.
SLIVOVA MARMELADA foto: dreamstime
GROZDNA MARMELADA foto: dreamstime
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.