Kulinarika
 

Babičini triki za vlaganje marmelade

7. 8. 2024; 15.00
Avtor: Revija Liza Maja
marmelada, vlaganje

marmelada foto: profimedia LIZA MAJA

Kratki in jedernati namigi za začetnike in izkušene kuharice.

Prvi namig

Čisti kozarci

Kozarce in pokrove po izpiranju za 3 do 5 minut položite v vrelo vodo. Nato jih odcedite na čisti kuhinjski krpi. Pri že uporabljenih kozarcih preverite, da se še vedno neprodušno zapirajo. Napolnite jih z vodo, zaprite in obrnite. Če nič ne izteče, so še vedno uporabni.

Drugi namig

Dodatne različice

Sadni masi lahko vmešate postrgano sredico vaniljevega stroka. Tudi slastno: polovico izbranih sadežev nadomestite z mangom ali rabarabaro.

Bučna marmelada.jpg foto: profimedia

Tretji namig

Ustrezna pomagala

Za mešanje uporabite leseno kuhalnico. Kovina lahko namreč reagira s kislino. Za polnjenje si pripravite mokro krpo.

Četrti namig

Shranjevanje

Marmelado hranite v hladnem in temnem prostoru. Tista z razmerjem 1 : 1 je obstojna približno leto dni. Na kozarce napišite datum vlaganja!

Peti namig

Odpiranje

Če se pokrovček ne zavrti, z večjo žlico nekajkrat potrkajte po njegovi sredini.

SLIVOVA MARMELADA

SLIVOVA MARMELADA foto: dreamstime

GROZDNA MARMELADA

GROZDNA MARMELADA foto: dreamstime

prejšnji članek
Kako naj preverim, če sem anksiozna?
Zdravje
Kako naj preverim, če sem anksiozna?
naslednji članek
Blaž Švab je drugič postal očka
Svet slavnih
Blaž Švab je drugič postal očka

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.