stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Babičini triki za vlaganje marmelade

20. 8. 2023; 01.00
Avtor: Revija Liza Maja
marmelada, vlaganje

marmelada foto: profimedia LIZA MAJA

Kratki in jedernati namigi za začetnike in izkušene kuharice.

Prvi namig

Čisti kozarci

Kozarce in pokrove po izpiranju za 3 do 5 minut položite v vrelo vodo. Nato jih odcedite na čisti kuhinjski krpi. Pri že uporabljenih kozarcih preverite, da se še vedno neprodušno zapirajo. Napolnite jih z vodo, zaprite in obrnite. Če nič ne izteče, so še vedno uporabni.

Drugi namig

Dodatne različice

Sadni masi lahko vmešate postrgano sredico vaniljevega stroka. Tudi slastno: polovico izbranih sadežev nadomestite z mangom ali rabarabaro.

Bučna marmelada.jpg foto: profimedia

Tretji namig

Ustrezna pomagala

Za mešanje uporabite leseno kuhalnico. Kovina lahko namreč reagira s kislino. Za polnjenje si pripravite mokro krpo.

Četrti namig

Shranjevanje

Marmelado hranite v hladnem in temnem prostoru. Tista z razmerjem 1 : 1 je obstojna približno leto dni. Na kozarce napišite datum vlaganja!

Peti namig

Odpiranje

Če se pokrovček ne zavrti, z večjo žlico nekajkrat potrkajte po njegovi sredini.

SLIVOVA MARMELADA

SLIVOVA MARMELADA foto: dreamstime

GROZDNA MARMELADA

GROZDNA MARMELADA foto: dreamstime

prejšnji članek
Vas muči nočna zgaga? Mogoče je težava v tem ...
Zdravje
Vas muči nočna zgaga? Mogoče je težava v tem ...
naslednji članek
Skrita strast Rosvite Pesek
Svet slavnih
Skrita strast Rosvite Pesek
#obraziavenija
obraziavenija