Naj blok stoji na Pavšičevi ulici
Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Grenivkin in pomarančni trifle

2. 12. 2023; 01.00
Avtor: Revija Liza Maja
profimedia-0489791824

Grenivkin in pomarančni trifle foto: profimedia

Dragi sladokusci, izvolite recept za sočno sladico, polno vitaminov ...

Sestavine za biskvit:

  • 3 jajca
  • 80 g sladkorja
  • 100 g navadne moke
  • 50 ml grenivkinega soka
  • 50 ml pomarančnega likerja
  • 100 g malinove marmelade

Sestavine za nadev:

  • 2 rumenjaka
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 1/2 stroka vanilje
  • sok in lupina
  • 1/2 bio limone
  • 200 ml kisle smetane
  • 150 ml smetane za stepanje
  • 2 pomaranči

Sestavine za beli sneg:

  • 2 beljaka
  • 60 g sladkorja
  • 2 žlici limoninega sok
  • 1/2 granatnega jabolka

    Grenivkin in pomarančni trifle foto: Revija Liza Maja

Postopek priprave po korakih

1. Jajca in sladkor stepemo v gosto peno, nato dodamo presejano moko. Končano testo razporedimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo v pečici, ogreti na 200 °C, približno 10 minut. Po peki naj se popolnoma ohladi.

2. Zmešamo grenivkin sok in liker. Z mešanico pokapamo biskvit. nato biskvit namažemo z marmelado in narežemo na 6 enako velikih kosov. Biskvit zložimo drugega na drugega in narežemo na tanke rezine. glede na velikost skodelice zrežemo iz rezin še manjše kose in jih zložimo na dno skodelice. Pokapamo z likerjem in sokom.

3. Rumenjake, sladkor v prahu in strok vanilje stepemo v vroči vodni kopeli. Začinimo s sokom in naribano limonino lupino. Ko se ohladi, zmesi dodamo kislo smetano in stepeno smetano.

4. Pomaranče olupimo in narežemo na tanke rezine. Del smetane damo v skodelice z biskvitom, nato po obodu v dve vrsti položimo rezine pomaranče. Na sredino skodelice damo še en del biskvita in pokapamo z likerjem in sokom, dodamo smetano. Na vrh damo granatno jabolko. sladico shranimo v hladilniku. Pred serviranjem okrasimo z belim snegom, ki ga pripravimo tako, da beljake stepemo s sladkorjem in limoninim sokom.

Okrasitev foto: Revija Liza Maja

prejšnji članek
Anamaria je bila ob zaroki noseča že slabe 4 mesece
Svet slavnih
Anamaria je bila ob zaroki noseča že slabe 4 mesece
naslednji članek
MasterChef: Prihaja dojenček, bodoči očka padel na kolena!
Resničnostni šovi
MasterChef: Prihaja dojenček, bodoči očka padel na kolena!