Grenivkin in pomarančni trifle foto: profimedia
Sestavine za biskvit:
Sestavine za nadev:
Sestavine za beli sneg:
Postopek priprave po korakih
1. Jajca in sladkor stepemo v gosto peno, nato dodamo presejano moko. Končano testo razporedimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo v pečici, ogreti na 200 °C, približno 10 minut. Po peki naj se popolnoma ohladi.
2. Zmešamo grenivkin sok in liker. Z mešanico pokapamo biskvit. nato biskvit namažemo z marmelado in narežemo na 6 enako velikih kosov. Biskvit zložimo drugega na drugega in narežemo na tanke rezine. glede na velikost skodelice zrežemo iz rezin še manjše kose in jih zložimo na dno skodelice. Pokapamo z likerjem in sokom.
3. Rumenjake, sladkor v prahu in strok vanilje stepemo v vroči vodni kopeli. Začinimo s sokom in naribano limonino lupino. Ko se ohladi, zmesi dodamo kislo smetano in stepeno smetano.
4. Pomaranče olupimo in narežemo na tanke rezine. Del smetane damo v skodelice z biskvitom, nato po obodu v dve vrsti položimo rezine pomaranče. Na sredino skodelice damo še en del biskvita in pokapamo z likerjem in sokom, dodamo smetano. Na vrh damo granatno jabolko. sladico shranimo v hladilniku. Pred serviranjem okrasimo z belim snegom, ki ga pripravimo tako, da beljake stepemo s sladkorjem in limoninim sokom.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.