rezine z jagodami in lubenico foto: profimedia
SESTAVINEZA 16 KOSOV:
Za nadev:
Postopek priprave
1. Beljake in sladkor stepemo v sneg. Dodamo moko in na koncu še kokos. Testo razdelimo na tri dele in vsak del razporedimo na pekač. Pečemo v pečici, ogreti na 200 °C, približno 12 minut. Pečeni biskvit s papirjem odstranimo iz pekača, počakamo, da se ohladi, nato odstranimo papir.
2. Smetano stepemo. Dodamo skuto in sladkor v prahu. Želatino namočimo v 100 ml vode, med stalnim mešanjem jo segrejemo do vrelišča in še vročo vlijemo v nadev.
3. Lubenico narežemo na tanke rezine in odstranimo lupino in semena. Del nadeva razporedimo po enem biskvitu, obložimo z lubenico, spet namažemo nadev in pokrijemo z drugim biskvitom. Ta postopek ponovimo in preostali nadev namažemo na sladico.
4. Jagode očistimo in narežemo na manjše koščke. Razporedimo jih po površini sladice in jih rahlo pritisnemo v nadev. Pustimo, da se strdi, nato narežemo na rezine.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.