1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Recept: Sočne rezine z jagodami in lubenico

20. 8. 2021; 01.00
Avtor: Revija Liza Maja
profimedia-0174184540

rezine z jagodami in lubenico foto: profimedia

Lubenica v pecivu? Zakaj pa ne? Poglejte, kako ustvariti sočno in osvežilno poletno sladico ...

SESTAVINEZA 16 KOSOV:

  • 8 beljakov
  • 170 g sladkorja
  • 70 g navadne moke
  • 70 g naribanega kokosa

Za nadev:

Postopek priprave

1. Beljake in sladkor stepemo v sneg. Dodamo moko in na koncu še kokos. Testo razdelimo na tri dele in vsak del razporedimo na pekač. Pečemo v pečici, ogreti na 200 °C, približno 12 minut. Pečeni biskvit s papirjem odstranimo iz pekača, počakamo, da se ohladi, nato odstranimo papir.

2. Smetano stepemo. Dodamo skuto in sladkor v prahu. Želatino namočimo v 100 ml vode, med stalnim mešanjem jo segrejemo do vrelišča in še vročo vlijemo v nadev.

3. Lubenico  narežemo  na  tanke  rezine  in  odstranimo  lupino  in  semena.  Del  nadeva  razporedimo po enem biskvitu, obložimo z lubenico,  spet  namažemo  nadev  in  pokrijemo  z  drugim   biskvitom.  Ta  postopek  ponovimo  in  preostali   nadev namažemo na sladico.

4. Jagode očistimo in narežemo na manjše  koščke.  Razporedimo  jih  po  površini  sladice  in   jih rahlo pritisnemo v nadev. Pustimo, da se strdi, nato narežemo na rezine.

prejšnji članek
Vam je ljubši pes ali mačka: kaj to pove o vas?
Zdravje
Vam je ljubši pes ali mačka: kaj to pove o vas?
naslednji članek
Zato Gaje Prestor ne bo več na televiziji!
Svet slavnih
Zato Gaje Prestor ne bo več na televiziji!