Jurčki na toastu foto: Revija Liza Maja
SESTAVINE ZA 4 OSEBE
- 300 g svežih jurčkov
- 1 žlica olivnega olja
- 20 g masla
- sol, beli poper
- 2 žlički limonovega soka
- 125 ml marsale
- 8 rezin toasta
##IMAGE-1278314##
Postopek priprave:
1. Jurčke očistite in jih zrežite na 3-5 mm debele rezine. Popražite jih na vročem olju in maslu, tako da povre vsa tekočina. Nato znižajte temperaturo ter jurčke začinite s soljo in poprom.
2. Nakapajte jih z limonovim sokom in marsalo in jih dušite toliko časa, da vino karamelizira, vendar pa ne sme popolnoma povreti.
3. rezine gob previdno vzemite iz ponve, z njimi obložite pope- čen kruh in jih nakapajte s karamelizirano omako.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.