Kulinarika
 

Jesenski grižljaji: Jurčki na toastu

1. 11. 2024; 13.00
Avtor: Revija Liza Maja
jurčki na toastu

Jurčki na toastu foto: Revija Liza Maja

Okusna jed, ki bo vedno znova navdušila.

SESTAVINE ZA 4 OSEBE
- 300 g svežih jurčkov
- 1 žlica olivnega olja
- 20 g masla
- sol, beli poper
- 2 žlički limonovega soka
- 125 ml marsale
- 8 rezin toasta

##IMAGE-1278314##


Postopek priprave:

1. Jurčke očistite in jih zrežite na 3-5 mm debele rezine. Popražite jih na vročem olju in maslu, tako da povre vsa tekočina. Nato znižajte temperaturo ter jurčke začinite s soljo in poprom.

2. Nakapajte jih z limonovim sokom in marsalo in jih dušite toliko časa, da vino karamelizira, vendar pa ne sme popolnoma povreti.

3. rezine gob previdno vzemite iz ponve, z njimi obložite pope- čen kruh in jih nakapajte s karamelizirano omako.

prejšnji članek
Preprosta telovadba za boljši občutek v trebuhu
Zdravje
Preprosta telovadba za boljši občutek v trebuhu
naslednji članek
Skrito v raju: Primož Vrhovec v zagati
Svet slavnih
Skrito v raju: Primož Vrhovec v zagati
#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.