susi palacinke s cokoladno omako.jpg foto: profimedia
Za palačinke:
Za smetano:
Za polnjenje:
Za čokoladno omako:
Priprava:
1. v skledi zmešamo mleko in jajca, dodamo sladkor, semena vanilje, kakav, olje, presejano moko in sol. Na segretem olju na obeh straneh postopoma spečemo tanke palačinke in jih ohladimo.
2. Maskarpone stepemo s sladkorjem. vsako palačinko namažemo s tanko plastjo smetane in dodamo izbrano sadje. zavijemo, namažemo s preostalo smetano in nato povaljamo v zdrobljenih malinah in kokosu. Vsako palačinko narežemo na rezine, debeline približno 2-3 cm.
3. Pripravimo omako: smetano zavremo, odstavimo z ognja in dodamo koščke zdrobljene čokolade, mešamo, dokler se čokolada ne stopi, in takoj postrežemo s pripravljenimi palačinkami.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.