Kulinarika
 

Recept: Pica iz bučk in cvetače

15. 10. 2023; 13.00
Avtor: Revija Liza Maja
pica cvetača bučke

pica cvetača bučke.jpg foto: profimedia LIZA MAJA

Namesto klasičnega testa, pekač obložite s posebno maso iz bučk, cvetače, jajc in sira.

Kaj potrebujemo?

  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 čebula, drobno sesekljana
  • 2 stroka česna, sesekljana
  • 400 g konzerviranih olupljenih paradižnikov
  • sol,
  • sveže mlet črni poper
  • približno 1 žlička sladkorja
  • 1/2 žlice rdečega vinskega kisa
  • 2 srednji bučki
  • 200 g kuhane cvetače
  • 2 jajci
  • 100 g naribanega trdega sira
  • sol,
  • poper
  • 100 g češnjevega paradižnika
  • 200 g naribane mocarele
  • bazilika za serviranje

    ##IMAGE-1318058##

Postopek priprave

1. V manjši ponvi na segretem olju počasi prepražimo čebulo, dodamo česen in prepražimo. Zalijemo s paradižnikom in pustimo vreti približno 20 minut. Zmešamo omako, dodamo sol, poper, začinimo s sladkorjem in kisom ter kuhamo, dokler ni gosto.

2. Bučke operemo in naribamo. Dodamo žličko soli, premešamo in odcedimo. Kuhano cvetačo zmeljemo do gladkega in zmešamo z bučkami. Dodamo jajci, sir, poper in dobro premešamo.

3. Dobljeno maso enakomerno razporedimo v model za pico ali v pekač in pečemo na 200 °C približno 20 minut.

4. Nato testo premažemo s tanko plastjo paradižnikove omake, potresemo z mocarelo in obložimo z rezinami paradižnika. Pečemo pri enaki temperaturi približno 15 minut. Pečeno pico okrasimo z baziliko in postrežemo.

prejšnji članek
Športi z loparjem pomagajo tudi pri visokem krvnem tlaku
Zdravje
Športi z loparjem pomagajo tudi pri visokem krvnem tlaku
naslednji članek
Jurij Zrnec na družabnem dogodku v družbi starejše hčere
Svet slavnih
Jurij Zrnec na družabnem dogodku v družbi starejše hčere

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.