robert golob bobo6 Svet24.si

Robert Golob: "Začnimo delovati za skupnost, ...

london, ljudje Svet24.si

Prvi v Evropi ukinjajo covidno potrdilo, maske ne ...

koronavirus, danska Svet24.si

Pri omikronu je tveganje za hospitalizacijo za 36 ...

tonin novak pl Reporter.si

Razkrivamo: skrivni posvet NSi, na katerem so ...

635640890416521334_damjan_zugelj Necenzurirano

Izbrancu SDS bi dali v roke največjo bazo ...

Veliki rdeči pes Clifford v Koloseju Njena.si

Hči Petra Polesa v glavni vlogi

peking olimpijske Ekipa24.si

Ne bom SE CEPIL, to nam je VSILJENO - še en ...

Recept: Pica iz bučk in cvetače
| Revija Liza Maja

Recept: Pica iz bučk in cvetače

pica cvetača bučke.jpg, profimedia LIZA MAJA

Namesto klasičnega testa, pekač obložite s posebno maso iz bučk, cvetače, jajc in sira.

Kaj potrebujemo?

  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 čebula, drobno sesekljana
  • 2 stroka česna, sesekljana
  • 400 g konzerviranih olupljenih paradižnikov
  • sol,
  • sveže mlet črni poper
  • približno 1 žlička sladkorja
  • 1/2 žlice rdečega vinskega kisa
  • 2 srednji bučki
  • 200 g kuhane cvetače
  • 2 jajci
  • 100 g naribanega trdega sira
  • sol,
  • poper
  • 100 g češnjevega paradižnika
  • 200 g naribane mocarele
  • bazilika za serviranje

    Foto: profimedia LIZA MAJA - pica cvetača bučke.jpg

Postopek priprave

1. V manjši ponvi na segretem olju počasi prepražimo čebulo, dodamo česen in prepražimo. Zalijemo s paradižnikom in pustimo vreti približno 20 minut. Zmešamo omako, dodamo sol, poper, začinimo s sladkorjem in kisom ter kuhamo, dokler ni gosto.

2. Bučke operemo in naribamo. Dodamo žličko soli, premešamo in odcedimo. Kuhano cvetačo zmeljemo do gladkega in zmešamo z bučkami. Dodamo jajci, sir, poper in dobro premešamo.

3. Dobljeno maso enakomerno razporedimo v model za pico ali v pekač in pečemo na 200 °C približno 20 minut.

4. Nato testo premažemo s tanko plastjo paradižnikove omake, potresemo z mocarelo in obložimo z rezinami paradižnika. Pečemo pri enaki temperaturi približno 15 minut. Pečeno pico okrasimo z baziliko in postrežemo.