cg_zdravstveni_domovi
Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali za skoraj milijardo evrov

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Čarovnija na krožniku: Piščančja stegna v vinski omaki

14. 10. 2023; 01.00
Avtor: Lara Jelen / revija Jana
Piščančja stegna v vinski omaki

Piščančja stegna v vinski omaki foto: Profimedia

Slastno zapečena piščančja stegna bodo v kombinaciji z vinsko omako in grozdjem poskrbela, da se boste za mizo še posebej z užitkom oblizovali.

Spretne kuharice vedo, da za dober obrok ne potrebujemo veliko. Že iz vsakdanjih sestavin, ki jih ima večina med nami na dosegu roke, lahko pripravimo nadvse okusen obrok.

Piščančja stegna v vinski omaki

Sestavine

  • 4 piščančja stegna
  • sol
  • mlet črni poper
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 vejici rožmarina
  • 4 vejice timijana
  • 100 ml belega vina
  • 200 g belega ali rdečega grozdja

Priprava


1. Piščančja stegna operite in osušite. Z ostrim nožem v vsako stegno naredite več globokih rezov. V meso vtrite sol in poper.

2. Stegna položite v pekač, pokapajte z oljčnim oljem, potresite z zelišči in prelijte z vinom.

3. Pekač postavite v ogreto pečico in piščanca pri 200 °C pecite približno 40 minut. Približno na polovici časa dodajte grozdje. Postrezite z belim kruhom ali prilogo po svojem okusu.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 40, 3. oktober, 2023

Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju! foto: revija Jana

prejšnji članek
Dejstva in neresnice o holesterolu
Zdravje
Dejstva in neresnice o holesterolu
naslednji članek
Nekdanja miss Slovenije Janja Zupan je videti neverjetno
Svet slavnih
Nekdanja miss Slovenije Janja Zupan je videti neverjetno