Piščančja stegna v vinski omaki foto: Profimedia
Spretne kuharice vedo, da za dober obrok ne potrebujemo veliko. Že iz vsakdanjih sestavin, ki jih ima večina med nami na dosegu roke, lahko pripravimo nadvse okusen obrok.
Piščančja stegna v vinski omaki
Sestavine
Priprava
1. Piščančja stegna operite in osušite. Z ostrim nožem v vsako stegno naredite več globokih rezov. V meso vtrite sol in poper.
2. Stegna položite v pekač, pokapajte z oljčnim oljem, potresite z zelišči in prelijte z vinom.
3. Pekač postavite v ogreto pečico in piščanca pri 200 °C pecite približno 40 minut. Približno na polovici časa dodajte grozdje. Postrezite z belim kruhom ali prilogo po svojem okusu.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 40, 3. oktober, 2023
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.