pozar2.resized Svet24.si

FOTO: Velika hala je gorela kot bakla

Gabby Petito, Brian Laundrie Svet24.si

Ni je več: kje je 22-letnica, ki je z zaročencem...

marinka-pečjak Svet24.si

Pionirka novih jedi in okusov v slovenskih ...

miran mihelic-facebook2 Reporter.si

Nepotizem in klientelizem v državni agenciji: od ...

božo-dimnik Necenzurirano

Vsa naključja Boža Dimnika #komentar

klemen cebulj Njena.si

To so lepše polovice naših odbojkarjev

obdojka Ekipa24.si

Kdo je med prvimi čestital slovenskim ...

Gobova rižota s pršutom in porom
| revija Maja

Gobova rižota s pršutom in porom

rižota, Profimedia

Mmmmm, tole je odlična ideja za slastno kosilo ali večerjo!

Sestavine za 4 osebe:

- 250 g šampinjonov
- 1 por
- 150 g kraškega pršuta v kosu
- 2 žlici olivnega olja
- 320 g belega italijanskega riža za rižote
- 100 ml belega vina
- 500 ml vroče čiste zelenjavne juhe (lahko iz kocke)
- sol in poper
- 1 žlica masla
- 2 žlici nastrganega parmezana

Priprava:

1. Šampinjone očistimo in narežemo na kockice. Por po dolžini prerežemo, dobro umijemo in narežemo na rezinice. Pršut narežemo na kockice.

2. V posodi na olju najprej popražimo gobe in por, vendar por ne sme porumeneti. Dodamo kockice pršuta in riž, popramo, premešamo in malo popražimo, prilijemo vino in počakamo, da izpari.

3. Nato prilijemo 300 ml vroče juhe in na zmernem ognju pokrito kuhamo. Med kuhanjem postopoma prilivamo juho in kasneje še vročo vodo, da je riž ves čas moker, vendar se ne razkuha.

4. Ko je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, primešamo maslo in parmezan, po okusu dosolimo in popramo, posodo odstavimo in rižoto pustimo nekaj minut počivati.