rižota foto: Profimedia
Sestavine za 4 osebe:
- 250 g šampinjonov
- 1 por
- 150 g kraškega pršuta v kosu
- 2 žlici olivnega olja
- 320 g belega italijanskega riža za rižote
- 100 ml belega vina
- 500 ml vroče čiste zelenjavne juhe (lahko iz kocke)
- sol in poper
- 1 žlica masla
- 2 žlici nastrganega parmezana
Priprava:
1. Šampinjone očistimo in narežemo na kockice. Por po dolžini prerežemo, dobro umijemo in narežemo na rezinice. Pršut narežemo na kockice.
2. V posodi na olju najprej popražimo gobe in por, vendar por ne sme porumeneti. Dodamo kockice pršuta in riž, popramo, premešamo in malo popražimo, prilijemo vino in počakamo, da izpari.
3. Nato prilijemo 300 ml vroče juhe in na zmernem ognju pokrito kuhamo. Med kuhanjem postopoma prilivamo juho in kasneje še vročo vodo, da je riž ves čas moker, vendar se ne razkuha.
4. Ko je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, primešamo maslo in parmezan, po okusu dosolimo in popramo, posodo odstavimo in rižoto pustimo nekaj minut počivati.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.